Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogy alszik egy 2-2,5 éves...

Hogy alszik egy 2-2,5 éves kisgyerek?

Figyelt kérdés
Kérdésem arra irányulna, hogy nektek egyedül alszik el vagy ott kell lennetek vele a szobában? Nekünk ott kell lennünk a kisfiammal (apának vagy nekem), és van hogy 10-11-et is üt az óra mire végre elalszik. Szerettük volna leszoktatni erről. Áttérni arra, hogy a mese után jóéjt puszit kap, és szépen egyedül alszik el az ágyában. De hajnali 3-ig sírva járt át hozzánk. Gyakorlatilag kijöttem a szobájából s már jött is utánam, és vihettem vissza. Ezt csináltuk hajnal 3-ig estétől és utána nem bírtam tovább. Egyszerűen nem tudom, hogy hogyan fogunk áttérni az egyedül elalvásra. A férjem meg meséli (meg egy csomóan), hogy nekik egyedül alszik el a mesélés után már 100000 éve a gyerek. Nem kell vele ott lenni a szobában. Elég szomorú vagyok, mert nem tudom ÉN hogy fogom rábírni a sajátomat arra, hogy tanuljon meg egyedül elaludni. Vagy feleslegesen bosszankodom ezen? Csak rossz, hogy reggel 7-től este 11-ig nincs megállás, és mindenki mástól azt hallom a környezetemben, hogy nekik már rég alszik a kicsi, és egyedül.
2010. szept. 1. 08:53
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Köszönöm, minden válaszolónak megy a zöld kezecske.

2,5 éves a kisfiam. Igazándiból talán nem is az a rossz hogy kellünk neki az elalváshoz, hanem az, hogy az elalvás sokszor 1-1,5 órát is igénybe vesz. Pedig motorozunk, játszóterezünk....stb. délelőtt és délután is annak reményében, hogy jól lefárad majd. Na jó. Ma meg tegnap nem, mert borzasztó idő volt/van. Hát....látom nem vagyok egyedül ezzel a dologgal.

2010. szept. 1. 13:59
 12/17 anonim ***** válasza:
100%

Szia.Elsö vagyok.

A lányom 2 éves koráig csak velem volt hajlandó aludni.....Szerencse már apa is "jó".Nekünk van egy 23 hetes kisfiunk is.

Èrdekes ö nem igényel az elalváshoz.Vagy elalszik egyedül,mostanában szopi közben elalszik,és úgy rakom le.

A lányom is viszi a babáját is.Nélküle nem akar aludni.

Nem tudom,hogy meddíg fog ez tartani....

Mikor terhes voltam elöbb elaludtam a lányom mellett,mint ö. :)

2010. szept. 1. 14:03
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
Unokaöcsém 3 éves koráig csinálta. Fogta az anyja a kezét, mikor meg elengedte, azonnal felkelt:( 11- kor is ezt játszotta kilentől, délutàn egy éves korától már nem aludt, ugyhogy álmos volt ő, csak nem akart egyedül lenni, elaludni. Emlékszem, ott ültem náluk, hogy tudjunk az anyjával dumálni, de 2 órát is altatta. Kijött tiszta idegbetegen, bőgve, hogy meg fog őrülni, nem igaz, hogy nem képes elaludni! Mert ugye ez ment hónapokig minden áldott este. Aztán egyszercsak nem panaszkodott tovább, mégiscsak ment az elalvás. Ezt csinálta: átrendezte teljesen a kicsi szobáját, teljesen más falra tette az ágyat, jól kitakaritott, uj ágyneműt kapott, uj párnát, paplant is, nemhogy az abban lévő anyag irritálja , és làss csodát, azóta leteszik és alszik. Valami nagyon is zavarja a te kicsidet ott, ahol az ágya van!
2010. szept. 1. 14:10
 14/17 anonim ***** válasza:
100%

A mi picink 20hónapos. Este 9-kor tápi és Tv mellett a nappaliban mellettem alszik el. Majd átviszem az apjához a hálóba és alszik tovább. Mi együtt, egy ágyban alszunk. Próbáltam, hogy a kiságyba teszem elalvás után, de 12 és 2 között mindíg felkelt és onnantól nem volt alvás.

Napközben is együtt alszunk, mert ki AKAROK használni minden alkalmat, hogy együtt lehessünk.

Ne érdekeljen, hogy a "tökéletes" anyukák mit mondanak.

Az én véleményem, hogy eljön az az idő, amikor egyedül alvásra vágyik. Nálunk az első jelei megvannak már, az alvásnál elfordul tőlem, és nem engedi, hogy átkaroljam.

2010. szept. 1. 15:45
 15/17 A kérdező kommentje:
Már átrendeztük a szobáját, más bútorokat is kapott....stb. Máshova raktuk az ágyát is. De napközben is ha fent vagyunk az emeleten, állandóan jön utánam. Mindig abban a szobában van ahol én, és inkább hozza a motyóját amivel játszik. Lehet hogy "csak" ennyire ragaszkodós típus... (?!)
2010. szept. 1. 16:50
 16/17 anonim ***** válasza:
100%
Fiam sincs egyedül egyetlen pillanatra sem. Ha kimegyek a szobàjából, azonnal jön és nyöszörög, reklamál. Mindig is ilyrn volt, 23 hós most. De teljesen egyedül elalszik a saját rácsos kiságyában és a külön szobájában. Sztem nem nagyon tudsz mit csinálni. Ki fogja ezt nőni, türelem! Sztem se jó megoldás órákig ordittatni, vmiért fél egyedül elaludni, nem megy neki könnyen, nem akar téged szivatni, csak nem tud elaludni és ennyi:(
2010. szept. 2. 07:53
 17/17 A kérdező kommentje:
Igen, én is így gondolom, illetve reménykedem... :) A férjem (is) akarta nagyon, hogy próbáljuk meg, de most ő is láthatta, hogy a mi fiúnk egyszerűen nem ért meg még az egyedül elalvásra, illetve nem minden gyerek egyforma... Én is jobban örülnék, ha nem azzal telne az összes estém, hogy 10-11-ig ott dekkolok, de ez van... A kistesónak nagggyyyon jó alvónak kell majd lennie!! :D :D Ráadásul most borzasztóak az éjjeleink, folyton hív, hogy anya, anya. Egy éjjel 1000x megyek át hozzá, és olyan vagyok mint akit fejbevertek egy péklapáttal. :( De ez nem fogzás úgy érzem, hanem a kis próbánk volt rá ilyen hatással.
2010. szept. 3. 09:47
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!