Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam 3 és fél éves és...

Kisfiam 3 és fél éves és nagyon félős. Mit tegyek hogy ne féljen?

Figyelt kérdés
Nem napközben hanem este. Általában közvetlen nem félénk gyerek.De este lefekvéskor mindig fél. Néha mondja hogy lát valakit vagy valamit.Nem lehet egyedül hagyni az ágyában mert sír ha kimegyek. Ott kell ülnöm amíg el nem alszik még inni sem mehetek ki mert kiabál hogy nagyon fél vagy utánam jön. Néha fél óra 40 perc mert mindig magyaráz hogy jön a szellem a farkas stb éppen ami aktuális. Én mindig türelmesen nyugtatgatom hogy nem kell féni nem jön senki és vigyázunk rá stb. de néha már nem bírom amikor fél óráig csak erről győzködöm hogy nem kell félni.Nem tudom mit tegyek Mikor fog ez elmúlni? Már jó régóta tart de vannak időszakok amikor kicsit jobb. Nem tudom mi lehet az oka.
2010. aug. 31. 22:53
 1/5 anonim ***** válasza:

nem lehet,hogy a meséktől?Próbáld ki,hogy 1-2 hétig egyáltalán ne nézzen semmit a tv-ben,de tényleg semmit. Lehet,hogy olyant látott az egyikben,ami megrémíszti, és újból lát valami rémísztőt...lehet,hogy számodra nem az,de lehet,hogy neki tényleg egy farkas is ijesztő.Próbáld ki.

Ha meg nem tv-zik egyáltalán,akkor passz:S

De sztem ez a kiváltó oka!

2010. aug. 31. 23:15
 2/5 anonim ***** válasza:
Ne arról győzködd,h nincs ott semmi,hanem tegyetek valamit ellene.Pl kiraktok egy szelleműző verset,vagy odateszel az ágyára egy szelleműző bábut,esetleg ragasztasz az ágya fölé éjjel fluoreszkáló csillagokat,amik nem engednek a közelbe semmi félelmeteset,stb...a kicsik nem túl racionálisak.:)
2010. aug. 31. 23:33
 3/5 anonim ***** válasza:

a lányomis szokta mondani,hogy jön a csúnya bácsi,stb....

Este neki éjjeli fény van.ne altasd sötét szobába.

A lányommal is ott kell ülnöm amíg elalszik.Èn modok neki minde este mesét.Van,hogy én találom ki,de neki tetszik.Majd gyözködöm,hogy csukja be a szemét.....A lányom 2,5 éves.Szerencse ö napközben mondja,hogy ott a sárkány,jön a bácsi.Ö este egyszerüen semmi képen nem akar egyedül maradni.Fogni kell a kezét amig elalszik.Ez megy 10 hónaposa korától.Akármit is csinálok....

Nem tudom én sem meddíg fog így aludni.van,hogy éjjel is felébred,és "anya kezem..."

Nem tudok sok okosat írni,csak hogy figurákat a szoba falára,és éjjeli fémny,vagy sólámpa.

2010. szept. 1. 07:24
 4/5 anonim ***** válasza:
mondjátok együtt a gyerekkel a "szellemnek" hogy menjen el, köszönöd hogy megjelent, de menjen el stb. lássa a gyerek hogy hiszel neki, mert ha hiszed ha nem ő látja. nálam ez tapasztalat
2010. szept. 1. 11:18
 5/5 A kérdező kommentje:
Van neki egy tigrise aki vigyáz rá. Van éjjeli fény sólámpa és afolyosón is ég a villany ami beszűrődik, tehát nincs sötét. Ott ülök és azt mondja hogy nagyon félek hogy jön valaki.Nem csak győzködni szoktam hogy nincs itt senki hanem mondom neki hogy majd elzavarjuk mert mi erősebbek vagyunk stb. de akkor meg kombinál hogy hogy jött be ha be van zárva az ajtó...
2010. szept. 6. 09:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!