Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves hogy viselkedjen a...

2 éves hogy viselkedjen a gyerekprogramokon?

Figyelt kérdés

2 éves a kisfiam, eddig egyetlen gyerekünk.

Covid előtt-után ahogy tudtam, vittem gyerekprogramokra: Kerekítő, Ringató, Bábjáték…

Azt vettem észre rajta, hogy teljesen más mint a többi gyerek:

Élvezte a foglalkozást, de egy pillanatra se maradt meg az ölemben, ment a maga útján… nem gondolom hogy ez baj, de miért csinálja?

Látja, hogy a többi gyerek az anyukája mellett van, simogatják egymást, együtt csinálják amit a foglalkozásvezető mond, az enyém meg rohan, jön-megy, a labdákkal foglalkozik vagy a hangszereket szedi elő, én meg szinte kergetem…

Nem érett ezekhez mégsem? Nem

ilyen foglalkozásra kellene vinnem? Gyakoroljuk itthon is, de az úgy más mint társaságban.

Szeret játszani, nem mondanám hogy hamarabb megunna bármit mint más… nem félős mint egyes gyerekek, azonnal haverkodik, kíváncsi, bátran felfedez.

Nálatok hogy vannak ezek a dolgok?

2021. szept. 21. 10:39
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Azt gondolom, 2 évesnél még nincs olyan, hogy "viselkedjen valahogyan".

Az, hogy haverkodik, kíváncsi, bátran felfedez, az egyértelmű pozitívum.

Szerintem nem várható el, hogy melletted legyen, ha ő fel akarja fedezni a világot.

2021. szept. 21. 10:51
 2/7 A kérdező kommentje:

Igen, engem sem zavar csak látva hogy a többi gyerek ott van anyukája mellett ha kisebb ha nagyobb, és mindhárom foglalkozáson ezt láttam, különböző családokkal, azért furcsa nekem

Vagyis nem tudom hova tenni :)

Nem keresek rosszat a gyerekemben, csak szeretném megérteni mit miért csinál ;)

2021. szept. 21. 10:55
 3/7 anonim ***** válasza:
48%
az én kisfiam (15 hónapos) a játszón viselkedik ugyanígy: minden gyerek az anyja/apja szoknyája mellett, állandóan rángatja őket ide-oda, az én kisfiam tök jól elmászik mellőlem és egyedül felfedez. hálistennek :D szerintem azon múlik, hogy nem szórakoztattam egész babakorában folyamatosan, hanem hagytam magában elmolyolgatni.
2021. szept. 21. 11:10
 4/7 anonim ***** válasza:
74%

"szerintem azon múlik, hogy nem szórakoztattam egész babakorában folyamatosan, hanem hagytam magában elmolyolgatni"

Fenét. Azon múlik, hogy milyen habitusú.

2021. szept. 21. 13:30
 5/7 anonim ***** válasza:
42%
persze, le lehet söpörni a szülő felelősségét, az mindig kényelmesebb... :)))) a habitus szerinted magától van? a szülő bármit bárhogy csinál, annak nincs hatása a gyerekre? érdekes
2021. szept. 22. 11:05
 6/7 anonim ***** válasza:
Az én fiam is ugyan ilyen volt ,baba korban is , 2 éves kora után kezdett lenyugodni. Most 4 éves lesz, nincs semmi gond.
2021. szept. 23. 19:56
 7/7 anonim ***** válasza:
73%

5, a habitus veleszületett tulajdonság.

A játszótéri viselkedés pedig sokszor köszönőviszonyban sincs azzal, ahogy otthon viselkedik a gyerek. Egy otthoni körülmények között felfedező vagy éppen elmolyoló gyerek simán lehet az "anyja s.ggében" a játszótéren. Mondjuk én ezt sose bántam. Egyrészt szerettem (szeretek) velük játszani, másrészt nagyon hamar elmúlik ez az időszak. Az se mellékes, hogy ez a viselkedés sokkal közelebb áll az én temperamentumomhoz is, egy mindenkit letámadó túl nyitott gyerektől a falra másztam volna.

2021. szept. 24. 06:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!