Milyen foglalkoztató füzetet ismertek óvodásoknak amiben nem idétlen, felöltöztetett állatfigurák vannak?
Egyébként elég sok féle foglalkoztató létezik, manapság ez akkora divat hogy boldog boldogtalan foglalkoztatókat ad ki. Itthon is van állatos, járműves ebből van ami rajzolt és van szeme szája és van fotós ami teljesen valóság hű, cicás (ebben egyik cicán sincs ruha) van bogaras fényképes, ebben sincs ruha. Szóval azért is érzem provokáció aki mert csak az nem talál olyat amit szeretne, aki nem keres. Sok van a Tescoban, Auchanban, Intersparban is. Sőt postán is. De betérsz bármelyik könyvesboltba vagy webáruházba és kedvedre válogathat. Szerintem ez első peppa malac és mancs őrjárat után kiakadtál. Szóval sonfordálj vissza és kicsit erőltesd meg magad. Én is találok sokszor úgy hogy direktben nem is keresek.
Sok szerencsét
13-as feldobtad a napom! 😂
A témára visszatérve mi a Szalay könyvek Züm Züm foglalkoztatóit használtuk. Nagyon sok féle van. Persze a lányom kedvence az unikornisos volt, ami nálad biztosan kiverné a biztonsítékot.
Én azon a véleményen vagyok, hogy nem nekünk (szülőknek) kell, hogy tetszen, hanem a gyereknek. Mert ha nem tetszik neki, akkor nem lesz kedve feladatokat oldogatni benne.
Az elsős tankönyvek tele lesznek ezekkel az "idétlen" állatfigurákkal. Szóval készülj! Nem fogsz tudni elmenekülni előle.
Ezt a Montessori elméletet még nem hallottam. Ha a kisgyermek csak realisztikus képekkel találkozik kicsi korában, mikor a legélénkebb a képzelő erejük, akkor, hogy fog fejlődni a fantáziája?
Köszi! Az a baj, hogy csak a neten tudok keresgélni, mert nem Magyarországon lakunk, így nem tudok belenézni ezekbe a füzetekbe, ezért tettem ki ide a kérdést.
"mikor a legélénkebb a képzelő erejük, akkor, hogy fog fejlődni a fantáziája?"
Szerintem a gyerekek fantáziája a felnőttek fantáziájától függetlenül is elég élénk. minél egyszerűbb dolgaik vannak annál kreatívabbak.
Montessorival nem értek egyet, a én 3 évesem is már meg tudja különböztetni a fantáziát a valóságtól, inkább csak azt mondom, hogy bőven elég a valóság, meg úgy általában igyekszem, hogy olyan dolgokat ismerjenek meg aminek van értelme.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!