Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Más is van vele így?

Más is van vele így?

Figyelt kérdés
ha itthon vagyok a 2 éves fiammal, néha nagyon kiborító amikor az evés következik, vannak napjaink amikor szépen eszik semmi gond nincs vele, néha egy falatot sem akar enni, ma is reggelire semmit nem evett, ebédelni sem akar, ilyenkor nagyon kiborulok, mit csinálok rosszul, hogyan kezeljem a dolgot. nagyon megvisel amikor ilyen.
2010. aug. 31. 13:51
 1/6 anonim ***** válasza:
Az én fiam 19 hónapos és ő is szokta ezt csinálni. Először én is kiborultam, de mostmár úgy vagyok vele, hogyha éhes akkor majd eszik. Ne izgulj, minden rendbe lesz vele.
2010. aug. 31. 14:06
 2/6 anonim ***** válasza:

Szia!

A lányom 22 hónapos, szóval közel 2 éves és ő is össze-vissza eszik. Az utóbbi hónapoban rendkívül jó étvágya volt, de 1,5 hete elkapott egy vírust, akkor nagyon hányt és mióta abból meggyógyult, alig akar enni. De betegség nélkül is hullámzó az étvágya, akárcsak más gyermeknek is. Szakemberek szerint (orvos, védőnő), nincs ezzel semmi baj, ez életkori sajátosság. Ettől függetlenül én is mindig kétségbeesem:-(( És én is nehezem viselem, holott mindig a fülembe cseng az orvos szavai.

Még az is kiborít, hogy egyik nap még adott étel nagy-nagy kedvenc, utána meg már rá se néz, bele se üti a kanalat:-((((

2010. aug. 31. 14:16
 3/6 anonim ***** válasza:
Ezektöl a kibukásaimtól tiszta idegbaj lett a fiam, ugyhogy vegyél erőt magadon Te is és hagyd ezt abba! Minél jobban hisztizünk mi az evésen, annál idegesebb lesz ő is, mikor delet üt az óra. Én nagyon ritkán adok neki kekszet, túrórudit, ropit, csolit, főleg nem étkezések között. Mindig csak ebéd vagy uzsi után kinálom meg ilyenekkel. Azóta jobban eszik, jobban megéhezik. Tudom hogy idegölő, de ha nem kéri az ebédet, adj folyadékot és alvás. Majd ha felkel, fog enni. Kitartás és türelem! Felejtsd el az ordibálást, kibukást emiatt, ha visitasz vele, attól enni még nem fog:(
2010. aug. 31. 14:18
 4/6 A kérdező kommentje:
tudom hogy nem lenne szabad kiabálnom, meg eszik majd amikor megéhezik, re nálunk pici kora óta ez van, talán mióta bölcsis javul egy kicsit a helyzet, legalábbis a dadusok szerint nagoyn jól eszik a bölcsiben, azért néha kíváncsi lennék én arra hogy hogy is eszik. itthon vannak napok amikor szépen eszik, de többségében kínlódás van vele. ha nem eszik rögtön kéri a folyadékot, ezzel az a baj hogy teleissza magát és legközelebb már azért nem eszik, ha meg nem adom oda az innivalót neki akkor meg ő van kiborulva. áááá néha nagyon nehezen bírom:((
2010. aug. 31. 14:28
 5/6 anonim ***** válasza:

Szia! Az én 2 éves kisfiam sem eszik, kb. 1.5 hónapja, szinte semmit, csak teát és napi 3 liter tejet. (Ami azt eredményezi, hogy eszméletlen mennyiségű pelenka fogy, és még így is gyakori az átázás, főleg éjjel.)Régebben pedig, nagyon jól evett. Gondoltam, a meleg miatt van a változás. Aztán már, ha nem volt meleg, akkor sem volt hajlandó. Most ott tartunk, hogy megkínálom, de akkor sem bosszantom fel magamat, ha csak tejet kér. Szerintem, Te sem tedd! Folyamatosan mérem a súlyát, szerencsére nem fogy. Ha fogyna, elmennénk orvoshoz.

(Ma mindössze 1 db túrós sütit fogadott el tízóraira, na és tej, kakaó, tej...)

2010. aug. 31. 14:53
 6/6 anonim ***** válasza:
Ez a müsor csak anyának szól, a bölcsisnéninek nem! Ott eszik, hidd csak el nekik! Csak velünk szórakoznak! Élvezi, mikor kibuksz. Ne add meg ezt neki! Fordulj el tőle, mielött robbansz és lélegezz mélyeket. Ha lehiggadtál, mosolyogva vedd ki a székéből és ennyi! Kell egy kis idő és be fogja fejezni ezt az evéshisztit. Mondjuk én tetelem a figyelmét, ha minden kötél szakad, mini dvd lejátszón megy a kedvenc meséje, akkor elfogy az összes ebéd szó nélkül.
2010. aug. 31. 15:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!