2éves fiatok is igy beszél? Vagy aggodnom kéne? Pl:nyuszi-nyunci, traktor-taktor, föl-pöl, pisi-pici, fáj-páj, nemjo-nemó, igen-ingen stb. Persze sok szavat rendessen mond, de többnyire nem.
Figyelt kérdés
És mikor kezdenek el ragozni? Fiam igy beszél:"Akar vizet, tente akar,..."2010. aug. 31. 11:47
1/7 anonim válasza:
Ne aggódj! Valaki 2 évesen csak annyit mond, anya, apa, pá. A fiad pedig már mondatokat mond! :) A beszédfejlődés nagyon változó egyénenként, ha gond lenne, 4-5 évesen küldik el logopédushoz, azt hiszem. Verseljetek, énekeljetek sokat, attól a szókincse is bővül és biztosan szereti is. A kislányom 2 évesen a csigabigát "p*csa-p*csának" mondta, úgyhogy társaságban kerültük ezt a szót :).
2/7 anonim válasza:
Nem, az én két évesem nem mond ennyi mindent.
3/7 anonim válasza:
Az én kétévesem pedig semmit nem mond. :(
4/7 anonim válasza:
Az én kétévesem sem beszél még, pedig lány.
5/7 anonim válasza:
Nem kell aggódnod, nagyon ügyes kisfiad van!
6/7 anonim válasza:
Az én 2 éves fiam is hasonlóan beszél:
csiga-biga - biba-biba
béka - bika
traktor - tatoj
kombájn - bomba :)
repülő - pepüő
hőlégballon - őbambó
szörp - cöpci
csipcsi - pisi
tata - kaka
vava - kutya
A mondatai is hasonlóak mint a Te kisfiadé:
baba aszi (alszik)
baba eszi (eszik)
baba cöpci ( szörpöt kér inni)
Szép lassan majd megtanulnak tisztán, szépen beszélni, addig meg mi anyukák fordítunk a családnak. :)
7/7 anonim válasza:
Ne aggódj!!! Az én 2 évesem sem beszél így. Persze anya-t, APUKÁM-at gyönyörűen mondja és természetesen a NEM-et!
Hamma-minden ehető, iható dolog. zZz-minden repülő bogár, repülő és ami a levegőben van .....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!