Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 23 honapos kisfiam miert nem...

23 honapos kisfiam miert nem beszel?

Figyelt kérdés
23 honapos kisfiam , mindent megert es mozgasugyileg mar 9 honaposan jart. De beszelni nem beszel. 2 szot mond az Apa es a baba ennyi. A tobbi halandzsa. Szerintetek ez igy normalis meg, vagy kezdjek megijedni? Hogy tudok segiteni neki?
2010. aug. 31. 09:16
 1/2 anonim ***** válasza:

èn ugyan ilyen voltam, majdnem 3 évesen kezdtem el normálisan beszélni.

Anyuék is megkérdeztéka dokit, aki annyit mondott, hogy majd bepotólja.

Angolul és Németül felsöfokon beszélek, de megszenvdtem érük, mindegyiket az adott országban tanultam meg.

A helyesírás most is nehezen megy habár azért 3-sal átvészeltem az iskolát. Idegen nyelvböl a suliban mindig külön tanarom volt, és rettentöen nehezen ment.

Mikor kikerültem bármelyik országba hamar de nagyon nehezen ment a nyelvtanulás.

Amivel bajom van és akkor jöttem rá miért is nem tudtam 3 éves koromig beszélni, az az hogy mikor hallok egy szót azt megértem, tudom mit jelent, de nem tudom ugyan úgy vissza mondani. kb 10-20x szükséges hallanom mire ugyan abban a formában vissza tudom mondani, és még akkor is ha pár hétig nem hallom a szót rosszul ejtem ki.

Férjem német, és mindent mondhatni 95%-san megértek, beszélni is mindig megtalálom a megfelelö szavakat de az új szót sokáig képtelen vagyok kiejteni. Hiába ismétlegetem másnap már nem megy.

Ez lehetett gyermekként is a problémám, hiába értettem, vissza mondani vagy megformálni azt a szót már nem tudtam.

Légy türelemmel a gyerekdhez, és ha iskolában nyelvtanulási problémái lesznek tudni fogod hogy nem lehetetlen de neki nehéz.

2010. aug. 31. 09:27
 2/2 anonim ***** válasza:
Szia az én kisfiam 21hónapos és dettó. Ne félj majd elkezdik és be sem áll a szájuk.
2010. aug. 31. 11:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!