Ha 21 hósan még nem érdekli a bili nem szól ha kaki van stb baj van? Mástól hallom hogy 2évesen már mindig szól, enyém nem akar ráülni sem fél tőle
23 hóapos a babám, és soha nem szól, ha kakil-pisil.egyáltalán nem érdekli, nem zavarja a téma. néha ráül a bilre, de csak játékból.
én is kezdek aggódni, de nem tudok mit csinálni.
Enyém lány is 21 hónapos, és egyáltalán nem érdekli a bili. Amúgy mondja, hogy kakilni, pisilni a bilibe kell, de mégis a pelenkába csinálja. Néha rá-ráül a bilire, ruhástól és pucér fenékkel is, de fél perc múlva felpattan róla, nem csinál bele. És nem is szól. Néha, ha bekakil, annyit mond, hogy "vegyük le" (és mutatja a pelenkáját).
A szomszéd kisfiú már 26 hónapos, és nála is ugyanez a helyzet (anyukája ovonő), úgyhogy én nem aggódom ezen egyelőre :)
Ne foglalkozz másokkal! (És amint látod, vannak sorstársaid is :o)
Az a fontos, hogy kivárd, amíg ő akarja.
Amiket lehet "alkalmazni":
Mondogatod neki pl. amikor Te mész WC-re, hogy ha nagy kisfiú/kislány lesz, akkor ő is ügyesen bilibe/WC-be fogja csinálni, vagy megkérdezgetni tőle néha, hogy nem akar-e ráülni.
Lányom főleg akkor akart, amikor én is mentem (nagy fürdőnk van, abban együtt "trónoltunk".
Nagyon sokáig csak ráült, és semmi (ilyenkor pelus vissza). Amikor először sikerült, irtóra megdicsértük, mindenkinek elújságoltuk úgy, hogy ő is hallja. (Ezután is még hosszabb ideig nem sikerült újra).
Viszont ahogy rászokott, nem is nagyon volt baleset, mert tényleg tudta szabályozni...
2.5 évesen kezdtük.
Ha fél, esetleg próbálhattok WC szűkítőt is, hátha az tetszik meg neki.
Szia!
Hasonló helyzetben vagyunk mi is. 23 hónapos fiam még nem is beszél, nemhogy szóljon ha pisi-kaki van.
Pedig van neki bilije is, meg wc szűkítője is. Próbálgatom, hogy fürdés előtt mindig ráültettem valamelyikre, de egyiken se marad rajta fél percnél tovább. :(
Pedig annyira jó lenne már elhagyni a pelenkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!