Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Van mégy olyan 2éves kisgyerek...

Van mégy olyan 2éves kisgyerek aki ül a bilin de nem csinál semmit bele?

Figyelt kérdés

a lányom 2éves és 1.5éves korától bilizik.

nem erőltettük sose,de még csak nem is pisil bele.

ha kakált pelusba,néha szol...

hogy vegyem rá,hogy legalább pisiljen bilie?

2010. aug. 28. 18:07
 1/3 anonim ***** válasza:
Sehogy. Még nem érett meg rá. A szobatisztaság egy agyi érési folyamat része. A legtöbb gyerek 2-3 éves kor között lesz szobatiszta nappalra, 4 éves korra éjszakára is, de ez sem törvényszerű. Ha ő még nem jelzi hogy pisilni vagy kakilnia kell akkor felesleges kísérletezni. Ha még lesz olyan jóidő akkor próbáljátok meg pelus nélkül hagyni, hogy érezze és lássa mi történik mikor pisil vagy kakil, és akkor előbb-utóbb összekapcsolaj az ingert a történéssel, és jelzi előre.
2010. aug. 28. 19:08
 2/3 anonim ***** válasza:
Ezt a kérdést akár én is írhattam volna. Az én lányom is 2 éves, és még soha nem pisilt a bilibe, néha még rá se akar ülni. Egyelőre most várok, hátha a bölcsibe majd látja a többi gyerektől és akkor talán ő is érdeklődni fog iránta.
2010. aug. 29. 13:05
 3/3 A kérdező kommentje:

köszönöm a válaszokat.

amikor nagy melegek voltak levettem a elust hadd érezze mi lesz ha bepisil...sokszor volt,hogy lefojt a lábán,rémülten szaladt hozzám,hogy valami van.elmagyaráztam neki,hogy mi történt,de ennyi...a következö alakalommal ugyanigy járt és semmi változás.

egy hete járunk bölcsibe(szoktajuk-még a jövö héten is),ott a bilivel nem foglalkozik,de a kis wc-re örömmel ráül,de nem csinál semmit.

hát nem tudom...remélem hamarosan megérik rá...

2010. aug. 29. 13:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!