Pl főzőcskézni játék edényekkel, babáját lefektetni, ilyesmi?
2021. júl. 22. 21:40
1/10 anonim válasza:
Kisfiam másfél éves, hónapok óta csinálja.
2021. júl. 22. 22:35
2/10 anonim válasza:
Sose csinálta
2021. júl. 22. 22:57
3/10 anonim válasza:
Egy évesem már csinálja egy ideje. Főleg kisautózik vagy babát, plüsst tologat a kisbabakocsiban. De ô mindenben másolja a bátyját, úgy áll, úgy mozdul, ugyanazt akarja játszani, stb.
2021. júl. 22. 23:13
4/10 anonim válasza:
Az én fiam 2-3 évesen kezdett nem csak autókat tologatni hanem megszemélyesíteni dolgokat.
2021. júl. 23. 08:03
5/10 anonim válasza:
2 évesen kb.
2021. júl. 23. 19:50
6/10 anonim válasza:
Még nincs teljesen másfél, de a kedvenc plüss cicákát már eteti meg fogat mos neki.
2021. júl. 24. 06:35
7/10 anonim válasza:
Másfél évesen már a babákat betakargatta, úgy csinált mint aki altatja őket. Két éves kora körül kezdődött, hogy a játékokat megszemélyesítette (anyuka és gyerek) és beszélgetett velük, bár nyilván kezdetben még max köszönés meg pár szó volt, amit tudott. Most 2,5 éves, már rendesen történeteket talál ki a kis játékaival.
2021. júl. 24. 08:03
8/10 anonim válasza:
Neveltjeim voltak, meg babysitterkedtem (és fogok majd megint). Másfél-két évesen már sokuk babázik, utánozza a kevergetést, a porszívó tologatását, doktorbácsit stb., de nem ez dominál, hanem a funkciójátékok ekkor még.
Van olyan gyermek, amelyik 6 évesen sem szerepjátékozik igazán, közben más szempontból viszont remekül érik, akár tehetséges, de a későn szerepjátékozók között jellemző, hogy asperger szindrómások (az autizmus enyhe foka) vannak.
Megint más persze a középsúlyos fogyatákkal élők esete.
2021. júl. 26. 02:57
9/10 anonim válasza:
Ezek nem is szerepjatekok..
A szerepjatek amikor másnak képzeli magát...
2021. júl. 26. 17:57
10/10 anonim válasza:
Tévedsz, előző. A szakma nem így határozza meg a szerepjáték fogalmát. Lásd itt:
"Szerepjátéknak azt a játéktevékenységet nevezzük, amelyben a gyermekek a látott szerepeket, tevékenységeket, a felnőttek közötti sajátos viszonylatokat sajátos játékkörülmények között újraalkotják."
Nem pusztán kimásoltam innen, hanem magam is foglalkoztam gyerekekkel, a tanulmányaim folytán.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!