Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ez normalis dolog ez? Elkezd...

Ez normalis dolog ez? Elkezdett mászásnál a karjaival közben evező mozdulatokat tenni váltott karral. Másik kérdésem még nem reagál kérdésre fejjel se figyel oda.Még ráér a dolog később kezdi el?. Köszönőm

Figyelt kérdés
15 hónapos fiam, 6 hónapja csak mászik de ebbe a hónapba fel is áll a kanapéhiz lépeget kicsit mellette.

2021. júl. 11. 10:11
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
A "nem tartja a fejét" azt jelenti, hogy hat hónaposan fekvésben ha a két kezét megfogod és elkezded ülésbe húzni a fejét nem emelte? Remélem nem.
2021. júl. 11. 14:32
 12/22 anonim ***** válasza:
0%

Vidd el hallásvizsgálatra, mivel nem mutogat és nem beszél ezért berára vidd, az pontosabb lesz.

A többi nagyjából még ráér 18 hónapos koráig. Mire bekerültök a korai fejlesztőbe addigra legyen kész a hallásvizsgálat, úgyis fogják kérni.

Nem szeretnék semmi párát rád tenni, de kicsi fiam ugyanezzel autizmus diagnózist kapott, erre készülj. Googlebe nagyon sok fejlesztő feladatot találsz, amivel a mozgást tudod neki segíteni.

Otthon milyen fejlesztő feladatokat csináltok?

Fitnessz labdát szerezz be, nézz vele kapcsolatos játékos kis feladatokat, az nagyszerűen fejleszt.

2021. júl. 11. 18:05
 13/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm a hallást most intézem. De úgy látom hall mert zenét szereti tapsol rá. Bobat terapiat csinálunk itthon is labdával. Ez hogy nem érteti meg magát s nem mutogat van. De van 3 szava pk hiv mama ha idegent lat kapacskodik kaka is baba ezek sokat. Néha vissza ismétel de ha csak ha ő akarja. 6 hósan nem tartotta a fejét ülésbe de mostanra felerősödött hipotóbiat mondott az orvos akkor. Az evéssel vannak gondok problémák. Darabostol öklendezik, nem veszi a szájához.
2021. júl. 12. 07:31
 14/22 anonim ***** válasza:
35%

Áh, nagyon necces, mert azt a kulcsfontosságú részt nem említetted, hogy kétnyelvű a környezet.

Hipotónia nagyon nagy gond, és kihatással van minden mozgásra, az evésre is, de a nem mutogat részre nem kellene.. Attól, hogy hall, nem biztos, hogy érti.. az egynyelvű babák azért mutogatnak, mert értik..

Hát azok alapján amiket írtál lehet súlyosan érintett autista is, illetve lehet csak egy sima rossz nyelvérzékkel rendelkező mozgásproblémás baba is.

Mozgásgond mindenképp van, elég, ha azt kezelitek, dévényes nincs a közelben? Én be lennék ijedve a mozgás miatt, hiába írják itt, hogy 18 hónapos koráig oké, nem az, itt már az egy éveseknél is kezdenek aggódni, ha nem állnak segítség nélkül, és tök jogosan, mert ha gond van, később derül ki, az bizony kellemetlen, senki sem hozza vissza a fejlesztéses kimaradt hónapokat..

Meg az sem oké, hogy 18 hónap éjszakáján varázsütésre megváltoznak a dolgok.. 3 hónapja volt egy éves, 2 hónap múlva másfél, már kapaszkodva kellene járnia stabilan, onnantól kb egy hónap, hogy meginduljon egyedül.

Szerintem vidd vízbe, had erősödjön, illetve vidd mozgásfejlesztésre, nem tudom, hogy hívják nálatok..

Gond van, meg is mondták, hogy gyenge, túl laza az izomzata!

2021. júl. 12. 08:38
 15/22 anonim ***** válasza:
Darabosat az izomtónus hiány miatt nem tud enni. Itthon dévényes gyógytornász arcmasszázst csinál ilyen babáknál, nem tudom kint mit tudsz csinálni.
2021. júl. 12. 09:20
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Lehet venni a mackóbeszed című könyvet abban van arcmasszazs is. Szépen bemutatja hogy kell. Ha nem tudod megvenni, át tudom küldeni lefotózva az adott oldalakat
2021. júl. 12. 09:30
 17/22 anonim ***** válasza:

Vagy azért, vagy azért, mert nem bírja a változásokat, ami autisztikus jegy, náluk sokszor van étkezési zavar.

Nem tudhatjuk.

2021. júl. 13. 07:47
 18/22 A kérdező kommentje:

Tegnap voltunk terapian s azt mondta ez a nő hogy nem okyan rossz mert kézzel vezetve lépeget. Viszont megfogadom a tanácaotok s úszásra is elviszem.

Kedves16/17 válaszoló érdekwl ez a könyv is szeretnék mindent ami csak segíthet. Megprobalom beszerezni köszönöm hogy mondtad. Talán a családom kiküldi Tegnap igen érdekwsen elkezdett csücsörítgetni és buborékokat fújogatni egész nap s elindult egyedül a tologatos járássegitővel le se akart állni egész nap.

Nekem is sokszor a hátsó polcon harangozik a fejeme az autizmus, de lehet így is érintett hogy kukucsol s nevet? Elmászik hangosan nevetve nehogy elkapjam. Nem mutat semmire, de lapozgatja a könyvet. Ha kimegyek a szobabol orditja hogy "mama" nekem.

A szeparációs szorongast is elég erősen mutatja mert fogja a kezem s a babakocsiba is fognom kell s úgy tolom🤗

2021. júl. 13. 12:00
 19/22 anonim ***** válasza:
75%

Az én gyerekem mindet csinálta, amit írtál és rágott is, meg mutogatott is, mégis autista.. Okos értelmes imád beszélgetni, társaságkedvelő, nincs furcsa mozgása, sőt kifejezetten ügyes, és mégis.

De mondom, kétnyelvű környezet, úgy egész más, nálatok szerintem a mozgás a legnagyobb gond..

2021. júl. 13. 12:06
 20/22 A kérdező kommentje:
Kedves 16/19válaszoló. Ez a könyv narancssárgaa színű Kovács Andrea irta?
2021. júl. 13. 21:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!