Orvoshoz kéne vinni 38 fokos lázzal és hurutos köhögéssel?
Anyósom szerint azonnal lássa doki. Szerintem meg egy pár órája tartó láz+köhögés nem indok arra, hogy a hétfőt a dokinál kezdjük. Max ha a következő 1-2 napban nem javul, esetleg magas lenne a láza.
De anyós nem érti meg. Szerintetek neki van igaza vagy nekem?
Én nem vagyok egy orvoshoz rohangálós,de mindig telefonáltam(ha pénteken, szombaton történt akkor az ügyeletre),hogy doktornő,Jucika belázasodott hurutosan köhög, a kedve jó,játszik, nem bágyadt, eszik-iszik,nurofen/panadol/xy köptető/c-vitamin/ d-vitamin van itthon,ha nem muszáj nem mennénk be, mit tanácsol,mit tegyünk?jó e ha x nap múlva telefonálok,hogy van e változás?addig lázcsillapítok,stbstb,vagy menjünk le vizsgálatra?
A tesóm a mai napig(12 éves a gyereke),az első köhintésre/hapcizásra rohan orvoshoz vele, mert őt ez megnyugtatja.
Aki ezzel nem vinne orvoshoz egy 2 éves gyereket, annak teljesen mindegy, hogy torokgyulladás vagy hörghurut, amire már komoly gyógyszer kell?
6 éves korig nem szabad elbagatelizálni a felső légúti panaszokat.
Mi jártunk már úgy, hogy orvosi felügyelet mellett is 10 nap kórház lett az arcüreggyulladásból.
Hirtelen fordul rosszra a kisgyerekek állapota, nem szabad legyinteni, hogy csak egy kis láz.
Annak oka van.
Fél év alatti gyereknél lázzal már valóban menni kell.De egy két éves gyerek,aki amúgy jókedvű és játszik az már egyáltalán nem ügyeletes történet a 38 fokos lázzal.A szervezet nyilván valami baktériummal,vírussal küzd ezt üzeni a láz.Tartósan magas lázzal vagy ha a gyerek nagyon elhagyja magát, kába, dezorientált stb..akkor igen, kell vinni.De a kérdező gyereke a leírtak alapján nem az utóbbi kategória.
Múltkor lányomnak volt 1 napig láza, taknyas volt.Semmi extrém.Nem vittük éjjel ügyeletre miatta.Másnapra meg szó szerint csak annyi baja volt, hogy beindult a takony rendesen, megfázott.Biztos hogy ez sem egy ügyeletes történet volt.:)Minden xarral nem kell rohanni.A gyerek anyja általában látja mikor nagy a baj, mikor viselkedik úgy a gyereke, hogy azonnal orvoshoz kell menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!