Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Utál a két és fél éves fiam?

Utál a két és fél éves fiam?

Figyelt kérdés
Született egy öccse, aki most egy hós. Már Őt nem bántja a nagy, puszilgatja, simizi, viszont én nem bírok már vele. Most nem tudom, alapból van ez, mert kétéves dackorszak, vagy tényleg megharagudott rám mert foglalkoznom kell a tesóval is. Nem fogad szót, csak ha fenyegetem, üt, rugdos és viccesnek találja, ha rácsapok ordít. Már lassan aludni sem hajlandó mellettem, mert "ne gyere ide anya, ne ülj ide anya, ne adjál puszit anya stb." ezeket mondogatja. Ma már elsírtam magam, mert reggel arra keltünk, hogy fáj a foga, jön az utolsó kettő, és akkor is elküldött magától inkább egyedül feküdt az ágyon. Mi történik velünk?
2010. aug. 26. 13:25
 1/5 anonim ***** válasza:

Egyszerre kiverte nála biztosítékot a tesó és a dackorszak.Nem irigyellek, de legyél következetes, próbálj elmenni csak vele a játszóra, ha van segítséged, próbálj vele többet lenni.

Ha hisztizik,akkor pedig alakíts ki egy büntetősarkot.ne üsd meg,most ezt nem azért mondom,mert ez az új elv, hanem mert tényleg akkor majd ő is azt adja a gyerekeinek.Tehát büntetősarok és ültesd oda ha rossz.Persze ne rögtön,előtte mond azt,hogy ezt nem lehet, ezt ne csináld és magyarázd el miért ne, majd ha már szakad a cérna ültesd le oda és ha felakar állni eljönni, vidd vissza, de ne mérgesen.

2010. aug. 26. 13:30
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindent vele csinálj! Ha a pici eszik,akkor ő adja oda a pelust büfizéshez.Pelenkázásnál a pelust. Vond bele mindenbe. És dicsérd!!! Nagyon ügyes nagyfiú, milyen jó ,hogy ilyen okos nagy testvére van a picinek! És tényleg csináljatok csak ketten is progit,ha van lehetőséged. Ha meg üt vág, akkor guggolj le hozzá, öleld magadhoz, és mondd neki,hogy tudom hogy mérges vagy,de nagyon szeretlek!
2010. aug. 26. 13:36
 3/5 anonim ***** válasza:
Huh,ettől rettegek én is...ezt a kicsi miatt csinálja,volt itt már több kérdés ahol erre panaszkodtak az anyukák.Rád"haraxik",hisz napokra elmentél a kórházba,stb...szerintem elmulik,próbálj meg nyugodt maradni,és biztositsd a szeretetedről.
2010. aug. 26. 13:43
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Lányom 21 hós volt, mikor az öcsi született. Előre elmondtuk neki sokszor, hogy anya majd elmegy a kórházba és ott a doktorbácsi kiveszi a babát. Amég nem voltam itthon, anyukám alig bírt vele. Mikor hazajöttem, hát az első két estét nem kívánom senkinek! Üvöltött, búj is, meg egyszerre tolt is el magától. Borzasztó rossz volt, hogy nem tudtam neki segíteni. Nem tudta megfogalmazni, de ez az "anya miért hagytál itthon, haragszom rád" volt.

Megviselte a pici lelkét. A tesót azóta is imádja, már együtt játszanak. Ő sem bántotta sosem a picit. Én azt csináltam, amit az előttem lévő írt: mindenbe bevontam és folyton dícsértem. A dackorszak nálunk lezajlott a terhesség vége felé, hát nem volt könnyű.

Szerintem próbálj vele türelmes lenni, bár nem könnyű, tudom. Érezze, hogy szereted. Mond el neki, hogy joga van haragudni, megérted őt. Beszélgessetek sokat, mikor csak ketten vagytok és csak rá kell figyelned. Az ő szintjén magyarázd el neki, hogy neked miért rossz az ő viselkedése.

2010. aug. 26. 13:47
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat! Igazából sajna meg tudom érteni őt is, mert nálam is elszakadt a cérna és kiabáltam rá, mérges voltam és türelmetlen vele, és rá-rá csaptam mikor már végképp nem hatott semmi de ez ritkán fordult elő. Mától összekapom magam,nem akarom, hogy tovább fajuljon a dolog, úgyhogy igyekszem nem kiakadni és türelmesebb lenni vele sokkal mint eddig. A büntetésen én is gondolkodtam, büntető széket találtam ki, ezentúl oda fog ülni ha nagyon rossz lesz, de nem fogok kiabálni sem pedig ütni. Ha van még bevált tanács szívesen olvasom.
2010. aug. 26. 14:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!