Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ha eddig nem volt beteges,...

Ha eddig nem volt beteges, akkor van rá esély, hogy a bölcsibe járás után sem lesz az?

Figyelt kérdés
Vagy törvényszerű ez a : két hét itthon,egy hét bölcsi?
2010. aug. 26. 12:46
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
a bölcsiben azér' több inger éri,mint most,nyilván több gyerekkel fog találkozni,arcon nyalják egymást,puszilkodnak,ott terjed ám a baci rendesen...
2010. aug. 26. 12:48
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem törvényszerű, hogy beteges lesz, de fel kell készülni, hogy az első időszakban többször lesz beteg. Sajnos nálunk is így volt. Hiába adta a fiamnak immunerősítőt, vitaminokat, Béres cseppet, ha a másik szülő betegen bevitte a gyerekét a bölcsibe.

Hamarosan a kisebb gyermekem megy bölcsibe, vele is úgy számolok, hogy eleinte orvoshoz járás lesz a program. De azt is mondják, hogy a második gyerek a nagyobb által megedződik. Na, majd meglátjuk!

Egyébként a nagyobbik gyermeken a bölcsi előtt nem is volt beteg, s először antibiotikumot 3 évesen kapott.

2010. aug. 26. 12:49
 3/13 anonim ***** válasza:

Második vagyok!

Gyakori a kötőhártya gyulladás (korábban nem is ismertem), a torokgyulladás, a középfülgyulladás, köhögős vírus, s valószínű itt kaphatta el valakitől a fiam a Rotát (3 hét hasmenés napi 30 pelenkával).

2010. aug. 26. 12:52
 4/13 anonim ***** válasza:
0%
Mi minden ellen beoltattuk, magánbölcsibe igazán bemehet néha. Csak nem falják fel elevenen, főleg ha még fizetünk is érte. Legalább a foglalkozásokon legyen ott, különben beszari ember lesz belőle, olyan, aki az iskolában még a wc-t sem találja meg egyedül.
2010. aug. 26. 12:54
 5/13 anonim ***** válasza:
Azért nem volt beteges, mert nem vitted ilyen jellegű közösségbe. Majd most szépen összeszed mindent, ahogy a nagykönyvben meg van írva. Sajnos fel kell rá készülni.
2010. aug. 26. 12:59
 6/13 anonim ***** válasza:
Az enyém sem volt még komolyabban beteg, két év alatt egy doboz Germicid és 1 üveg Nurofen fogyott el, ennél erősebb gyógyszerre még nem volt szükség. De kérdeztem a kisgyerekes ismerősöket és a dokit is, és a tapasztalat azt mutatja, hogy az első fél év az erősebb immunrendszerű gyerekeket is próbára teszi. Egyrészt minden gyerek a saját baciluskörnyezetébe szokik bele, tehát ami az enyémet nem betegíti meg, attól a másik belázasodik, és fordítva. Másrészt a bölcsikezdés leggyakrabban az őszi-téli időszakra tehető, amikor amúgy is vannak járványok, és minél több emberrel érintkezik valaki, annál nagyobb az esélye, hogy elkap valamit. A C- és a D-vitamin támogatja legjobban az immunrendszer működését, én mást egyelőre nem tervezek Neki adni, de ez még változhat.
2010. aug. 26. 13:00
 7/13 anonim ***** válasza:
Kisfiam sem volt beteges a bölcsi előtt. Azóta tényleg van hogy 1 hét után máris beteg. Gyakran szed össze köhögős, orrfolyásos valamit... kikezeljük (otthon), aztán elkezd bölcsibe menni és újra... Január óta jár, most talán javul már a helyzet, de még nem akarom elkiabálni, mert még jön az ősz és ki tudja mi lesz. Rotát is szedett össze , azt mindjárt az első hónapban. Kívánom , hogy nektek ne így legyen, de sajna az a tapasztalatom, hogy hiába nem volt beteges, attól még a bölcsiben lehet az. Minden jót!
2010. aug. 26. 13:09
 8/13 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Még annyit, hogy mi pedig rendszeresen jártunk baba-mama klubba, meg játszóházba bölcsi előtt, attól mégsem lett beteg. Úgy látszik az mégsem ugyanazmint a bölcsi, ahol 8-9 órát együtt vannak folyamatosan.
2010. aug. 26. 13:13
 9/13 anonim ***** válasza:

Mi sem éltünk burokban a fiammal, mégis mikor elkezdte a bölcsit tavasszal elkapott mindenfélét. (és hozta haza a pár hónapos tesónak...)

Ez pedig magánbölcsi 10 gyerekkel összesen mégis mindenféle betegségünk volt holott korábban 2 és fél év alatt egyszer nem jelentünk meg betegrendelésen semmi baja se volt sose.

Most 2-3 hónap alatt kötőhártyagyulladás többször is, volt vírusos hasmenés-hányás és rengeteg köhögős, orrfolyós bronchitis, rhinitis stb...

Úgyhogy nem tudtuk kivédeni a betegeskedést. Még jó hogy itthon voltam a picivel, mert ha ennyit hiányoztam volna munkahelyről, már rég eltanácsoltak volna :((

2010. aug. 26. 13:20
 10/13 anonim ***** válasza:

Szerintem ez gyerekfüggő(és talán időjárás)a lányom 2.5 hónapja családi napközibe jár.Egész napos.Semmit nem kapott el eddig,és nem is kap immunerősítőt sem.

Jövő héten kezdjük a bölcsit.Szerintem elkezdem a Cebiont és a Bérest.Azt mondták,hogy jó,e előtte beszélek a dokival,hogy ő mit ajánl.

2010. aug. 26. 20:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!