Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 éves kisfiam a kersztnevemen...

5 éves kisfiam a kersztnevemen szólít újabban. Nekem ez fura, hiányzik az "anya". Másnál is előfordul?

Figyelt kérdés
Jó a kapcsolatunk, normális átlagos család vagyunk
2021. jún. 25. 00:30
 1/7 anonim ***** válasza:
84%
Nálunk is volt egy ilyen rövidebb időszaka a lányomnak amikor engem és a férjemet is a keresztnevünkön szólított. Mondjuk valószínűleg azért volt így mert mi is azokon szólítottuk egymást, akkor is ha neki mondtunk valamit, nem használtuk egymásra azt hogy pl kérdezd meg apát stb. Aztán egy kis idő után visszatért az anyára/apára.
2021. jún. 25. 00:51
 2/7 anonim ***** válasza:
92%
Amikor az én gyerekem kicsi volt, akkor elkezdett egyszer csak maminak hívni. Azt hittem először, hogy gúnyolódik velem és öregnek lát, pedig nem. A tv-ben hallotta, hogy a gyerekek mommy-nak szólítják az anyjukat, amit maminak ejtenek.
2021. jún. 25. 00:54
 3/7 anonim ***** válasza:
39%
Egy kis ideig engem is így hívott egy darabig. Most anya vagyok, ha kicsit kiakad, akkor te kislány, ha közepesen nővérke. Ha épp utálnak az öccsével, akkor a nő vagyok.
2021. jún. 25. 10:53
 4/7 anonim ***** válasza:
54%

Gondolom a gyerek előtt a neveteken szólítjátok egymást a pároddal.

Eltanulta, azt hiszi így kell, hisz ezt hallja tőletek.

Unokahugom is ezt csinálta :)

Én soha nem hívtam a szüleimet a keresztnevükön, mert ők apunak és anyunak hívták egymást (ami amúgy régen megszokott volt, most már talán fura).

Ha keresztneveden hív, szólj neki h neked anya/anyu vagyok.

Mi a gyerek előtt tuti anyának és apának fogjuk hívni egymást, most se használunk keresztneveket csak becézéseket :D

2021. jún. 25. 12:10
 5/7 A kérdező kommentje:
A férjem a keresztnevemen szólít, de a fiamnak pl azt mondja, hogy menj anyához, mutasd meg anyának, majd anyával kimentek, stb.
2021. jún. 25. 12:16
 6/7 anonim ***** válasza:
54%
Igen, az unokahugomnál is így volt, mindig rászóltak és abba is hagyta hamar :)
2021. jún. 25. 13:07
 7/7 anonim ***** válasza:
54%

Mekkora poén volna vendégségbe úgy menni, hogy egy gyerekhang hallik: "Hé, Gizi, kakiltaaaam!" :) (Bocsánat.) Bár a gyerekszáj ettől függetlenül is sok mindenre képes, aranyos leszólásaik szoktak lenni.

"A férjem a keresztnevemen szólít..."

Hát ez az! Ezt is hallja a gyerek. Vagy hat rá, vagy nem.

2021. jún. 25. 23:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!