Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 éves gyermekednek hogyan...

2 éves gyermekednek hogyan tanítod meg, ha valamit nem szabad?

Figyelt kérdés
Sokszor elmondod neki, hogy nem szabad csinálni valamit, de mégis csinálja. Hogyan éred el nála, hogy szót fogadjon? Sarokba állítod? Nem foglalkozol vele? Rácsapsz a popsijára? Milyen módszer vált be nálad?
2010. aug. 25. 17:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Attól függ mit nem szabad... de a lényeg ugyan az, mégpedig el kell neki magyarázni,hogy miért nem szabad azt csinálni, ha továbbra is csinálja,akkor megy a büntisarokba,ahol van neki egy kis fotel.Leültetem,elmondom neki,hogy nem volt szép tőle,hogy nem fogadott szót és hogy ezért most büntetésből ott kell ülnie valahány percig.Ha feláll és elmegy akkor visszaviszem mindig.Ha hisztizik,akkor elmagyarázom újra és újra. De eddig erre csak egyszer került sor,mert megérti,hogy mi az a büntetés. Szerintem a popsira csapásból nem igazán szűri le,hogy mi a helyzet,mert akkorát úgy se üt az ember hogy fájjon neki.Tehát szerintem jobb a következetes bünti és a magyarázás.
2010. aug. 25. 17:55
 2/7 anonim ***** válasza:
0%

Jól szájjon vágom és akkor megtanulja, hogy nem szabad.

42/F

2010. aug. 25. 17:56
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó :D (nem mert olyan vicces)

Téged kellett volna jól szájon vágni anno, mondjuk egy szívlapáttal - ez is kb. ennyire :D

2010. aug. 25. 18:07
 4/7 anonim ***** válasza:
Egyébként pont a jól szájonvágott gyerekből lesz az ilyen beteg felnőtt... Generáljuk csak a feszültséget a jövő számára.. Látszik a korod-enged következtetni a nevelési elvekre, meg az akkoriban szokásos "trendre".
2010. aug. 25. 18:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is a magyarázás, magyarázás, büntisarok magyarázással jött be. Bár nálunk a büntisarok a szobája, és ilyenkor játszhat a játékaival (2-3 percnél tovább nem tart a bünti). Vmikor viszont a küszöbön üvölt, hogy: Anya! Megnyugodtam! Ilyenkor majd megszakadok a röhögéstől:)
2010. aug. 25. 18:13
 6/7 anonim ***** válasza:
Nálunk is az vált be,hogy a szobájába küldöm "gondolkodni". Ez működött mind a háromnál. Néhány perc múlva közölték,hogy megnyugodtak,és elgondolkodtak. Nagyon helyesek ilyenkor,szentül megigérik,hogy soha többet nem lesz ilyen.Persze mindig lesz,akkor kezdjük elölről.
2010. aug. 26. 07:09
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2010. aug. 26. 15:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!