Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Antibiotikum vagy sem?

Antibiotikum vagy sem?

Figyelt kérdés
Kisfiam 18 hónapos. Mióta megszületett 4. lázas beteg állapotán vagyunk túl. A körzeti orvosunk, nemrég új -az előző nyugdíjba vonult- és nem híve a gyógyszereknek. Csak ha nagyon muszáj akkor ad antibiotikumot.Nálunk ez úgy működik, hogy ha a 4. napon is lázas kap gyógyit. Ez anyósoméknak nem tetszik is állandóan azzal szekálnak, hogy a gyereknek gyógyszer kell ha beteg. Természetesen én a gyerekorvosra hallgatok, de hogyan értessem meg velük, hogy nem kell mindenáron gyógyszer?
2010. aug. 24. 14:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
Vagy ha van egy ovis nagyobb testvér, az is hazahozhat mindenféle vírust.
2010. aug. 24. 14:50
 12/14 A kérdező kommentje:
Remélem nincs semmi komoly baj nem úgy tűnik, elég masszív kiskölök. Igen van 2 testvére, ők iskolások. Nem nehéz bacit így összeszedni.
2010. aug. 24. 14:57
 13/14 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom, hogy az antibiotikum csak bakteriális fertőzésekre van hatással, a vírusos megbetegedéseknél felesleges beszedni.

A kisfiam kruppos. Az első rohamnál 1 hétig voltunk kórházban, és ott sem kapott antibiotikumot, mert vírus okozta a betegségét.

2010. aug. 24. 21:57
 14/14 anonim ***** válasza:

"Én is úgy tudom, hogy az antibiotikum csak bakteriális fertőzésekre van hatással, a vírusos megbetegedéseknél felesleges beszedni. "

Érdekes a szövődményekre már adják az antibiotikumot, vagy tévedek?

Nem tudom, hogy miért kell megvárni, hogy szövődmény legyen, a fél ország ezért süket. Az orvosok jól megvárják, hogy a fülre húzódjon a betegség, aztán a halláskárosodást már nem tudják visszafordítani.

Nekem egy orvos (fiatal volt) azt mondta, hogy az antibiotikum sohasem árt. És valóban külföldön 1 hónapig kezeltek antibiotikummal felnőttként, gyereknek lehet, hogy ez sok lenne.

2010. aug. 26. 12:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!