Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Antibiotikum vagy sem?

Antibiotikum vagy sem?

Figyelt kérdés
Kisfiam 18 hónapos. Mióta megszületett 4. lázas beteg állapotán vagyunk túl. A körzeti orvosunk, nemrég új -az előző nyugdíjba vonult- és nem híve a gyógyszereknek. Csak ha nagyon muszáj akkor ad antibiotikumot.Nálunk ez úgy működik, hogy ha a 4. napon is lázas kap gyógyit. Ez anyósoméknak nem tetszik is állandóan azzal szekálnak, hogy a gyereknek gyógyszer kell ha beteg. Természetesen én a gyerekorvosra hallgatok, de hogyan értessem meg velük, hogy nem kell mindenáron gyógyszer?
2010. aug. 24. 14:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
51%
valószínűleg sehogy. pl magyarázd el, hogy minden gyógyszer méreg és felesleges vele terhelni egy kisgyerek máját, ha nem feltétlenül szükséges. sajnos egyre komolyabb probléma, hogy a túl sok antibiotikum miatt veszélyes betegségek kezelése is nehézkes, mert ellenálló törzsek alakulnak ki.
2010. aug. 24. 14:22
 2/14 anonim ***** válasza:
51%
Én nagyon ellene vagyok. Inkább természetes gyógymódok. Az antibiotikumból mindig erősebb kell majd, mert már nem reagál rá a baci. Legyengíti az immunrendszerét is. Nekünk is őskövület dokink van, ő is csak akkor ír antibiotikumot, ha nagyon muszáj.
2010. aug. 24. 14:22
 3/14 anonim ***** válasza:
47%

Lehet, hogy csak egyszer kellene 2 hétig antibiotikummal kezelni, aztán évekig nem lenne beteg.

Az orvosok nem szívesen írnak ki antibiotikumot, sajnos, spórolnak az államnak.

Felnőttként sokszor voltam beteg, nem akartak itthon antibiotikumot felírni az orvosok, folyton visszaestem. Aztán 1 évig külföldön dolgoztam. Ott az orvos 1 hónapig kezelt antibiotikummal, azóta még egy náthám sem volt. Ki tudja mi bújkál szegény gyerekben is!

2010. aug. 24. 14:23
 4/14 anonim ***** válasza:
69%
A lázas betegséget nagy részét nem baktériumok, hanem vírusok okozzák, és ezek ellen egyáltalán nem hatnak az antibiotikumok. Ebben az esetben csak olyankor ír fel a doki antibiotikumot, ha esély van a bakteriális felülfertőződésre. Ha ilyen nincs, akkor felesleges a gyógyszer, elég a tüneti kezelés (láz- és fájdalomcsillapítás), meg sok folyadékkal és vitaminokkal rásegíteni az immunrendszernek.
2010. aug. 24. 14:25
 5/14 anonim ***** válasza:
68%
egy átlag antibiotikum kúra 7-14 nap. egy szimpla fertőzést nem fognak 2 hétig ezzel kezelni, 1 hónapig főleg nem. majdhogynem egy komoly tüdőgyulladást sem kezelnek annyi ideig antibiotikummal. ráadásul ennek semmi köze sincsen későbbi betegségekhez. egy ilyen kisgyereknek a bélflóráját toálisan kiírtaná a gyógyszer, többet ártana, mint használna.
2010. aug. 24. 14:29
 6/14 anonim ***** válasza:
66%

Szia!

Úgy sem fogják megérteni, mert régen már egy tüsszentésre is antibiotikumot adtak. Legalábbis nekem mmindig azt adott a doki!

Nekünk olyan a gyerekorvosunk, mint a Tiétek. Szerencsére! A lányom 27 hónapos, de még soha nem volt szükség antibiotikumra. Ha belázasodott elvittem a dokihoz, megnézte és mindíg úgy ítélte meg, hogy még korai lenne adni, várjunk néhány napot, ha nem romlik a helyzet akkor nem kell semmilyen bogyó, kivéve a vitaminokat, calcimus ampullát és némi homeopátiás bogyót! Persze ha kell akkor nincs mese, de én is annak a híve vagyok, hogy jobb elkerülni a felesleges mérgeket!

Ha meg szekálnak, hivatkozz a gyerekorvosra, bár tudom, hogy a legtöbb nagyi és néhány családtag még az orvosnál is okosabb, de magyarázd el nekik, hogy majd esetleg aki évekig ezt tanulta talán jobban tudja mikor mi kell!

Nálunk a keresztanyám ilyen okostojás, mindent kiolvas a babapatikából meg az ezeréves orvosi könyvekből és mindig tudja mire mit kell adni. Én leoltottam gyorsan, hogy van a gyereknek orovosa aki majd eldönti mit szedhet és mit nem!

2010. aug. 24. 14:30
 7/14 anonim ***** válasza:
56%
Nézd, a nagyikra nem kell hallgatni ebben. Az ő korosztályuk még abban nőtt fel, hogy volt az antibiotikumok előtti időszak, amikor minden harmadik gyerek meghalt valamilyen betegségben, aztán jöttek az antibiotikumok, és szinte a nullára esett vissza a gyermekhalálozás. Hogy azóta továbbfinomodott a dolog, és azt is tudják, hogy mire kell, és mire felesleges gyógyszert szedni, mert anélkül is legyőzi a szervezet, az már nehezen jut el a tudatukig.
2010. aug. 24. 14:34
 8/14 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

Valóban azt mondják a dokik vírus ellen noncs gyógyszer.

Ők azért izgulnak ennyire mert volt hogy, 2-3 éjszaka is 39-40 fokos láza volt a picurnak. A lázcsillapítást azthiszem elég jól kezelem,de ez sem jó, mert már 38-tól kellene a gyógyi. Én nem szoktam csak 38.5-től. Tehát ebben is bűnös vagyok. És szerintük a lázas állapottól csak szívizom gyulladást kaphat. ???

2010. aug. 24. 14:39
 9/14 anonim ***** válasza:
Bocs hogy beleszólók de ha 18 hónapos kisfiadnak 4.x volt lázas betegsége elvinném kivizsgáltatni mert ez nem normális. Az se jó ha 3 éves koráig lázas. Annyit megtennék mindeféleképp hogy elvinném egy másik dokihoz hogy nézze meg egy vérkép vagy valami. Ebből baja nem lesz, viszont ha valami szövődménye van amiből nem gyógyul ki az hosszabb távon az gáz.
2010. aug. 24. 14:48
 10/14 anonim ***** válasza:
Azt nem írja a kérdező, hogy otthon van a kicsivel, vagy bölcsis a baba. Ha az utóbbi, ott simán elkaphat ennyi nyavalyát.
2010. aug. 24. 14:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!