Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Lehet valami baja a lányomnak...

Lehet valami baja a lányomnak ha taknyosan kapja meg az oltást?

Figyelt kérdés
Az orvos szerint náthával még beoltható. Most kéne megkapnia a 15 hónapos oltást de már egy hete folyik az orra. Szívom neki + fenistil cseppet adtam meg orrsprayt, de nem műlik. Máskor is volt már hogy 3-4 hétig is taknyolt. De addig nem húzhatjuk az oltással. Mi legyen? Nektek volt hogy taknyosan kapott a baba oltást?
2010. aug. 24. 12:44
 1/7 anonim ***** válasza:
74%
Nem vagyok orvos, de úgy tudom, csak az számít betegségnek oltás előtt, ha tartós láza van. Ha "csak" taknyos és max. hőemelkedése van, akkor még lehet oltani.
2010. aug. 24. 12:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

A mi dokink nem adja be taknyosan. Le van gyengülve az immunrendszere, erre nem biztos ,hogy jó egy immunrendszer gyengítő oltás. Főleg a 15 hónapos, egy pocsék oltás.

Egyébként semmi baja nem lesz attól ,ha később kapja meg az oltást. Gondolj csak azokra a gyerekekre, akik krónikus betegségben szenvednek és mondjuk 4-5 hónaposan kapják az első oltást. Nyilván a többi is csúszik náluk.

2010. aug. 24. 12:54
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
hát meg ja, pár hét csúszás nem a világvége.
2010. aug. 24. 12:55
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Az én fiam nem kapta meg a 15 hósat taknyosan, pedig nem volt lázas. Inkább megvárta a doki amíg jobban lesz.
2010. aug. 24. 13:22
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

A mi dokink megnézi a torkát, meghallgatja a tüdejét, megkérdezi, hogy ugyen nem folyik az orra, nem náthás, beteg.

Neki eszébe sincs betegen oltani.

Pont a 15. havi oltást 16. hónapban kapta a fiam. Akkorra volt időpont. Lényeg, hogy a 15. hónapot betöltse.

Ne oltasd be!

Így is gáz oltás, ahogy az előttem szólok már írták.

2010. aug. 24. 14:06
 6/7 anonim ***** válasza:
Miénk is csak egészségesen olt.
2010. aug. 24. 16:35
 7/7 anonim ***** válasza:
Betegen nem szoktak oltani. Le van gyengülve az immunrendszere. Várj inkább vele, míg meggyógyul.
2010. aug. 25. 10:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!