Hogyan lehet kezelni ezeket a hisztiket 2,5 éves gyereknél?
Pl. a nagyszülőknél/barátoknál vagytok, indulnátok haza és azért hisztizik, mert még nem akar hazamenni;
Estimesét olvasol neki, majd mikor vége, azért kezdi a műsort, mert aludni kellene;
Azért sír mert nem az a szülő segít neki öltözni, akit ő épp szeretne?
Figyelemelterelés pedig nem működik..
Türelem, türelem és türelem.
Sajnos nincs egyetlen tuti recept, vagy módszer, ami minden gyereknél működik.
Nálunk úgy megy, hogy bár megértő vagyok, következetes maradok. Értem, és átérzem, hogy a gyereknek tényleg világvége, hogy most haza kell menni. De ettől még hazamegyünk, ha eljött az ideje.
Esetleg segíthetnek a rituálék. Pl.szólok a játszótéren, hogy megyünk haza. Ekkor még mennek a gyerekek 1 (!) kört a bringával/rollerrel és utána tényleg megyünk haza. Ez már egy kialakult szokás, tudják, hogy még 1 kör és elindulok a kocsihoz. De ez kb.3 év munkájának az eredménye, hogy ilyen flottul működjön. Szóval türelem. :)
Meg még több türelem,türelem és türelem.
Én így szoktam:
,,Szerintem is nagyon klassz volt egyet játszani, de most haza kell menni fürdeni, megetetni a Brúnót, vacsorázni és aludni. Látod, mennyi dolgunk van még otthon is?" - Majd kézen ragadni és elindulni.
,,Én is nagyon szeretem ezt a könyvet, de már elolvastuk benne a történetet. Tudod, hogy a történet végén már lefekszünk mindhárman aludni." - Aztán puszi, jóéjt és magára hagyni.
,,Tudom, hogy apával is szeretsz öltözni, de most én tudok neked segíteni. Gyere, felveszük a pulcsit, zoknit, nacit és megyünk a dolgunkra."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!