Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért nem beszél, pedig már...

Miért nem beszél, pedig már kétévet betöltött?

Figyelt kérdés
kifiam most augusztusban töltötte be a 2 évet. nagyon temperamentumos akaratos kisgyerek, csak nem akar beszélni, még szótagokat sem. Néha napján kibök egy "mama, apa" szócskát nem semmi mást. Már azon gondolkodom, hogy el kellene vigyem orvoshoz. szereti a zenét és megért minket, tehát a hallásával nincs baj. volt valaki már ilyen helyzetben? Köszi a választ előre is !!!!
2010. aug. 23. 19:13
 1/4 anonim ***** válasza:

szia. szerintem ne aggódj biztos nincs baj. egyszer csak majd megszólal és abba se fogja hagyni. lehet hogy egyből mondatokat fog mondani.

egy ismerősöm kisfia még három és fél évesen is csak mutogatott meg ööö-zött. és egyszer csak megszólalt.

most már elmúlt hat éves most kezdi majd az iskorlát.

tehát ha azért egy két szót mond akkor szerintem nem kell aggódni.

védőnő mit mond?

2010. aug. 23. 21:01
 2/4 anonim ***** válasza:
Az enyém is ilyen volt ennyi idősen. Most meg be nem áll a szája :) Én is aggódtam, nekem azt mondta egy logopédus, hogy hintáztassam sokat, mert az jót tesz az idegrendszerének, pontosabban annak a részének, ami a beszédfejlődésért felelős. Nem értem, hogy miért van így, de tényleg használt (vagy ki tudja, lehet, hogy amúgy is elkezdett volna beszélni, de ártani nem árt).
2010. aug. 23. 21:22
 3/4 anonim ***** válasza:
Apám unokatestvére 4 éves koráig mukkot nem szolt. Majd 4 évesen elkezdett gyönyörű kiejtéssel beszélni, verset szavalni. Ha későn kezdi a beszédet annál tisztább lesz, nem fog sejpíteni. Ilyenkor szokták mondani van gyerek aki szégyenli, hogy nem olyan a beszédje mint a felnőtteké ezért nem hajlandó addig megszólalni, amíg az övé is olyan nem lesz
2010. aug. 24. 08:42
 4/4 anonim ***** válasza:
Szia! Ne aggódj!Az én kisfiam most augusztusban lett 2.5 éves.Júliusig semmit sem volt hajlandó mondani,még azt sem,hogy mama,papa.Aztán egyik napról a másikra hirtelen elkezdte utánozni azt amit mi mondtunk.Most már mindent megnevez a maga nyelvén,kicsit érthetetlenül,de legalább elkezdte.Ma már azt mondta :mama boltba.Tehát kezdi összekapcsolni a szavakat.Én is rengeteget aggódtam,idegeskedtem.Nem kell orvoshoz vinned.Hidd el neked is hirtelen elkezd majd beszélni.Nincs lemaradva semmiről.Nekem azt mondták a kisfiúk 2.5 évesen kezdenek el beszélni.Hát nálunk bejött.Csak türelem és kitartás.
2010. aug. 24. 13:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!