Max. Hány napot hiányozhat az oviból egy nagycsoportos?
Figyelt kérdés
Azt hallottam,hogy ha túl sokat hiányzik egy gyerek a nagycsoportból,akkor nem engedik iskolába.Igaz ez?2010. aug. 23. 17:15
1/6 anonim válasza:
Én erről még nem hallottam, annyi biztos, hogy a lógás nem megengedettt, mert nagycsoportosként már tanköteles ovis, és az év már iskolaelőkészítő.
Természetesen, ha beteg, otthon marad, de nem szeretik, ha orvosi igazolás nélkül hiányzik. Tényleg csak akkor ne menjen, ha megbetegszik.
2/6 anonim válasza:
Olyan nincs megszabva, hogy hány napot hiányozhat a gyerek és nincs is ehhez kötve az, hogy majd mehet-e iskolába. Igazság szerint a nagycsoport már kötelező, hiszen valóban iskola előkészítő évfolyam. De ha a gyerek beteg vagy a szülőkkel együtt elutazik, abból nem lesz gond. Én óvónő vagyok, az én gyerekeim se jártak mindennap oviba. Ha programunk volt vagy épp fáradtabbak voltak, itthon maradtak, én itthon voltam a kicsivel). Ebből soha nem csináltak a kolléganőim gondot, hiszen tudták, itthon sincsenek elhanyagolva, az iskolaérettséghez nem szükséges mindennap oviban ülni. Az bizony a gyerek saját fejlődésétől függ, hogy mikorra éri el (persze, következetes munkával gyorsítható, fejleszthető). A kötelezőség igazán azokra a gyerekekre érvényes, akik szociálisan elmaradottabb családokból jönnek, hiszen őket valóban fel kellene zárkóztatni az iskolakezdésre (általában őket mégis csak hébe-hóba hordják, mégsincs semmi retorzió emiatt).
3/6 anonim válasza:
3 napot hiányozhat szülői igazolással, a többit csak orvosival.
6/6 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat!Október közepén érkezik a kistesó,és mivel buszozni kell az oviba,2 hétig tutira nem tudom vinni(csak apa tudná vinni hozni,de akkor ott lenne szegény reggeltől estig és azt nem akarom).Aztán télen egyébként is sok a baci mindenütt,ha megtehetném,akkor még tovább is itthon tartanám,hogy a pici erősödjön,mielőtt a nagy haza hozza a bacikat.
2010. aug. 24. 13:48
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!