Akinek gyereke van, vagy vigyázni szokott gyerekre, hagyják, hogy a gyerek megöljön rovarokat, vagy csigákat, vagy más kistestű állatokat?
Szerencsére az enyémekre rá se kell szólnom. Ha a lakásban agyon csapok egy pókot, azt is titokban kell. Egyszer látta meg a fiam, teljesen kiborult, hogy bántottam szegény pókot.
Egyedül a poloska az amit nem sajnálnak. Azokat lehúzhatom a wc-n 😂
Kisebbeket, mint a hangya vagy pók nyugodtan, de csigát, vagy más kistestűeket nem. Szépen elmagyaráztam a lányomnak hogy ők is élőlények, és ameddig nem ártanak nekünk, addig mi sem nekik.
Ugyanezt kihangsúlyoztam kutyánál és macskánál is. Több kisgyerek is megfordult már nálunk, és hihetetlen hogy a szülők tök normálisnak tartják, hogy a gyerek azzal játszik hogy üldözi az állatokat, azok meg fejvesztve menekülnek. Vagy például meghúzzák a fülüket, farkukat. Szóval direkt megmutattam a gyerekemnek, hogy hogyan kell játszani az állatokkal, ha pedig az állat nem akar, akkor békén kell hagyni.
Ha valamilyen állatot irtani akarunk kártékonyság miatt (pl hangyák a lakásban, meztelencsigák a kertben) akkor engedem, de nem szoktam direkt odahívni, hogy gyere, öljük meg. Amúgy kint pl hangyákat sem. Sőt, ha bejön egy darázs, inkább kiengedjük.
Azért nem, mert az élet tiszteletére nevelem a gyerekemet.
Semmit sem lehet neki írtani, esetleg szúnyog, légy amit lehet csapkodni. Sajnos a faluban lakunk a balcsi mellett. Rengeteg a szúnyog.
De ezeken kívül semmit sem. Nem is akarja őket bántani, a csigákat mindig arrébb rakja, énekel nekik. Békákat messziről kerüli :)
Gerinceseket meg imádja
Nem engedem, hogy ok nélkül öldössön bármilyen élôlényt. Hangyát se, csigát se. A szúnyogot, ha meg akar csípni, nyilván lecsapjuk.
A növényeket sem engedem ok nélkül tépkedni.
Az oka pedig egyrészt az élet tisztelete, másrészt természetvédelem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!