Kislányotoknak mikor vettetek először gyerek körömlakkot? Milyen gyakran használhatja?
Van egy 3 éves kislányom, és filccel folyton "kifesti" a körmét.
Elgondolkodtam, hogy esetleg kapjon e. Ha igen milyet? Lehúzhatosat? Vagy még túl kicsi?
Ezt neked kell eldönteni, túl kicsi-e hozzá. Konkrét ártalmat biztos, hogy nem okoz neki a körömlakk, de vannak, akik elvből ellenzik, mert attól félnek, ettől indul majd el a züllés útján, vagy ilyesmi.
Én nem emlékszem már, hogy 3 évesen eszébe jutott-e, de kicsit idősebben már biztos, és akkor kifestettem neki, nincs abban semmi. A legtöbb oviban úgysem engedik, szóval nagyon parádézni nem tudott vele.
Már suliba jár, itt sem engedik, meg most már nem is szeretné amúgy se. Ciki lett. :)
Jaaaj Utolsó, idővel te is megtudod, hogy a gyerekek nem csak olyasmit akarnak, amikre szükségük van... :D
Nálunk is 3 éves volt a lányom, mikor unokatesónál "szépítkeztek" és anyuka körömlakkjával kifestették egymást. Nem csak egymás körmét, mert a lányomnak itthon még a könyöke is olyan volt. De nagyon tetszett neki. Viszont lemosni alig bírtam, így azt megfogattam, hogy azokat, amiket a lábujjaimra használok és tartósak, hanyagoljuk. Kapott a DM-ből egy 3-as kiszerelésűt, vízzel lejön és nem gáz, ha a szájába veszi így a kezét.
Egyelőre nem kezdett el még 3 évesen emiatt lázadni, cigizni és pasizni sem:D
Tök jó hallani hogy van gyerek körömlakk is már.
A mi időnkben nem volt, de volt egy szuper óvónénink a hetvenes években, és titokba kifestette a körmünket. Imádtuk. Szóval negyven éve is ment a csinoskodás, most miért ne menne? Nekem ugyan két tini fiam van, de ha lányom lenne, biztos vennék neki ha érdekelné és kérné, vagy csak egyszerűen tudnám róla hogy örülne neki.
Ha ehető a körömlakk az jó megoldás, gondolom akkor nem is túl tartós.
Szerintem ez is csak addig érdrkli őket mint bármelyik másik játék.
Ha igazi a körömlakk, akkor fontos hogy ne rágja a körmét, valamint az hogy meg kell beszélni vele hogy az óvodai barkácsolásoknál lepattog, esetleg a szájába kerülhet.
Úgyhogy lehet hogy rendszert nem csinálnék belőle, de párszor kifesteni neki, nagyon örülnek neki ilyen pici korban is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!