Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek, ha az 5 éves...

Mit tegyek, ha az 5 éves kislányom nem akar semmit sem enni?

Figyelt kérdés
Egy hete rájött a lányomra hogy nem eszik semmit és amit igen abból is csak egy keveset. Eszik egy fél kiflit . Nem akar azt enni amit mi. Csinálok neki a kedvenc leveséből, eszik 4-5 kanalat és semmi. Voltunk dokinál is de azt mondta, hogy nincs semmi baja sem. Nem tudom, hogy mit tegyek...
2010. aug. 22. 19:19
 1/3 anonim ***** válasza:
90%
Hisztis és kihasznál,sajnos ez csak ennyi,főleg ha voltatok dokinál is. Tudod,azt használják ki akit lehet,sajnos a kisgyerekek is hajlamosak erre.Gondolom tudja,hogy te úgy is megcsinálsz neki mindent.Annyit tehetsz,hogy elviszed kirándulni,ki a parkba játszani jó sokat,hogy rettentően elfáradjon,ha éhes lesz akkor már fog enni hidd el.A mozgás mindig segít.
2010. aug. 22. 19:27
 2/3 anonim ***** válasza:
4 éves volt a lányom, mikor kb. 6 hónapig csak kakaót ivott. Állítólag a csirkepörköltben levő porcogót (ő úgy mondta porcikát) lenyelte, és hiába magyaráztuk, hogy semmi baja nem lesz, lett, régen kikakilta, akkor is csak kakaó. Napi 2-2,5 liter. A gyerekorvos megnyugtatott, semmi baja nem lesz. Én féltem, hogy egyoldalú táplálkozás, gyomor-, bélrenyheség, bármi baja lehet. Azt mondta a dokinéni, egy gyerek nem hagyja magát éheztetni, majd ha kell neki az étel, kérni fogja. A kakaó elég tápláló, ha az kell neki, igya. Nem fogyott egy dekát sem, és nem is lett semmi baja. Szerencsénkre elkezdtek a kertben érni a gyümölcsök, akkor kezdett el enni újra.
2010. aug. 22. 19:37
 3/3 anonim ***** válasza:
Érdekes, az enyém is ezt csinálja és 5 éves! Az oviban mindent megeszik szó nélkül, de mióta itthon van, alig valamit, csak csipeget. Hiába pakolom ki a fél hűtőt,viszont a kakaó az jöhet bármikor. Én vitamint adok neki. Van, hogy napokig alig eszik, máskor meg zabál. Szerintem semmi baja nem lesz!Én már ott tartok, hogy bármit ehet, ha végre éhes, nem csak "rendes" kaját. Csinálj neki fogpiszkálóra szúrt falatkákat, érdekesen/viccesen tálalt kaját, "kirakózz" a színes kajákkal, mintha gyurmáznál.
2010. aug. 22. 22:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!