Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek sem szabadna a...

Szerintetek sem szabadna a gyerekeknek annyi mesét nézniük?

Figyelt kérdés

Nem egy anyukát ismerek, akiknek a gyerekük 4. osztályba járnak, és folyton csak azokról a buta mesékről beszélnek, amiket mostanság adnak a Cartoon Networkön.Abból a mesékből rajzolják a szereplőket folyamatosan az iskolában, a szereplők "beállásaival" pózolnak a fényképeken, és nagyon beleélik magukat az adott mese világába/történetébe.Nem egyszer hallottam ezeket a gyerekeket a baráti körben beszélgetni, hogy "abból a meséből" milyen játékot vettek 840(!), meg 900 forintért.Az anyukáikkal egyszer beszélgettünk, és azt mondták, hogy a gyereküknek 1000 forintot adnak zsebpénznek.Erre felemlítettem, hogy a gyerekeik 900 forintos játékokat vesznek, amik abból a meséből vannak, amit ők néznek.11 éves gyerekeknek(mert annyi évesek)nem érett még annyira a gondolkodásuk, hogy 1000 forintból ne drága játékokat vesznek?

Jobban összpontosítva a kérdés leírására, jópár szülő akiket ismerek, és 6 éves gyerekeik vannak, annyi mesét néznek, hogy már teljesen keverik a meséket a valósággal!Tehát szabadna a gyerekeknek annyi mesét nézniük?Mert szerintem rohadtul ártalmas.Be kéne tiltani a Cartoon Networkot meg ezeket, és csak a normális, kedves meséket adni!Mint amilyenek régen voltak!Szerintetek?

2010. aug. 22. 16:25
1 2 3
 21/23 anonim ***** válasza:
Keresztanyám unokái mindig a jim-jam-et nézték. Belnéztem én is többször ott sok aranyos kedves mese van. Tanulni is lehet belőle!
2010. szept. 4. 21:23
 22/23 anonim ***** válasza:
Jim Jam és a Bebe tévé, azok gyerekeknek van, kicsiknek is és sokat lehet belőle tanulni, főleg a Bebe tévéből!
2010. szept. 4. 21:41
 23/23 anonim ***** válasza:

Még mindig jobb ha naponta 1-2 órát tévézik a gyerek és tanul is belőle valami értelmeset, minthogy a napi 1-2 órában, vagy ne adj isten több órában csak az erőszak meg a szex megy (mert a Totál dráma szigetben amikor a dagi és a dilis beugrik egy bokorba csókolózni, na az nem egy tízév alatti gyereknek való...)

Mellesleg, miért kell azt csinálni, amit a többség csinál/mond? Ha a gyerek Hello Kittyt akar hordani, hordja! De ne azért, mert a Szandin meg a Borikán is az van, és kicsúfolták hétfőn, hogy a micimackó már nem divat. Alsóban nem szabadna ennek lennie, ez is a média hatása a kisgyerekekre!

Kedves 15 éves, lehet, hogy te nem egész nap a tévé előtt punnyadtál gyerekkorodban, hanem anyukád foglalkozott is veled. De az azért milyen már, ha a TV helyettesíti a szülői törődést? Az a gyerek is gimibe jutna? A felsoroltakon kívül szellemi retardáció, tanulási nehézségek is kialakulhatnak ( az első extrém eset). A TV gonosz, ez az én véleményem.

16L

2010. szept. 5. 07:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!