Kiskamasz gyerekeitek mit csinálnak napközben a sulin kívül?
11 éves fiam most már elhagyta a valódi játékokat, nem játszik már, sajnos a lego sem érdekli. Videójátékok, animék, netflix, youtube. Ezek amik érdeklik és ennyi.
Hiába jó tanuló, nem olvas, nem rajzol vagy színez. Kézművesség meg aztán végképp nem.
Képes órákon át vergődni az ágyban vagy a szőnyegen ha nem lehet tévézni vagy netezni.
Írasd be iskola utáni tevékenységre. Ha szereti az animéket, akkor lehet szívesen megtanulná őket rajzolni.
Ha ennyire a tv előtt döglene, akkor szerintem sportra amúgy is szüksége lesz.
Ha más nem valami önvédelmi sport?
Vagy valami érdekes kültéri tevékenység, pl íjászkodás?
Férjem előző házasságából született lánya is ilyen. Ha nincs tv akkor csak fekszik. 1 éve kapott mobilt, most sokat nyomkodja.
Amúgy álmodozik, csak fekszik.
Régen rengeteget rajzolt, babázott, még pár éve is.
Már nem akar játszani a húgával annyit, inkább elvonul. Nehéz bevonni
Én is szívesen fogadom az ötleteket, mert a tél így nagy szenvedés volt. Most majd remélem lesz kedve kirándulni ha jobb idő lesz.
Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem gépeznek, mert sajnos megy az is rengeteg, de azért szerencsére csinálnak mást is.
A 11 éves fiam fociedzésre jár heti 4-5 alkalommal (állandóan változtatják, már követni se tudom), ezen kívül lejár "önszorgalomból" is focizni, meg ha ráparancsolok, lehív valakit rollerezni vagy csak lötyögni a parkba. Olvasni csak este az ágyban szokott.
A 9 éves lányom barátnőzni szeret, vagy ha nem tud lehívni senkit, akkor eljön velem sétálni. Ő még nagy néha babázik is, vagy elvan máshogy magában.
De a telefon meg a gép így is probléma nálunk is. :(
Az én kislányom még aktívan játszik, barbie, plüssök stb. Videojátékozni nem szokott, simsezni csak, de az nem tudom mennyire tartozik ebbe a kategóriába. De ezt is csak heti 1-2x.
Animék nálunk nem népszerűek, netflix sem annyira, csak ha együtt nézünk valamit. A youtube videók viszont nagyon mennek, néha rá is kell szólnom, hogy most már elég lesz.
Olvasni, kézműveskedni nagyon szeret, ebből a szempontból jó a youtube, mert onnan szed sok jó ötletet.
Nem sportol semmit sem, mert nem érdekli. Se a foci, se az úszás, sem a karate nem vállt be. Azt sem lehet mondani ráy hogy duci lenne mert csontos sovány csak "lusta". Na vele kirándulni túrázni nem lehet, fél a bogaraktól minden ilyentől és utóbbi időben inkább maradna a mamánál velünk nem jön. Ha mégis magunkkal vittük duzzogott.
Barátai is ilyenek, ha együtt vannak is a videójátékok, a yotuberek a téma. Sokszor nem is értem néha miről beszélnek.
Nyáron azért jobban elvannak, medencéznek, bringáznak a barátaival. Már két éve jár vitorlás táborba, és vitorlázni.
Sokat tanul így nem az van, hogy csak gépezik de már zavaró, hogy ebből áll a nap. Hiába kitűnő ha ebből áll a napunk :
Online suli után megy az online játék, levezetésnek ágyból tévézés teló nyomkodás :(
A karate a küzdősportok trabantja, na mindegy 😃
Én egy lusta szăr voltam, kockultam egész nap, meg chateltem, és végülis felnőttem. De íjászkodni mindig is szerettem volna megtanulni, ezért írtam azt az első válasznak. Van ismerősöm aki lovas íjászkodik, na az még menő.
13 éves a fiam, vagy a gépén játszik, vagy programozik, mondjuk ebben elég tehetséges már alsóban elkezdtem tanulni csak úgy, magától, én ezt a részét nem bánom. A gépen meg haverokkal játszik, most máshogy úgyse tudnak együtt lenni.
Régen sokat olvasott is, sajnos kb 2 éve szinte egyáltalán nem, pedig rengeteg jó könyve van, még itthon amúgy is nagyon sok könyvünk van, olvashatna már bármit.
Ezen kívül a macskáival foglalkozik nagyon sokat, szépen ellátja őket. Mostanában puzzle-ozni szoktunk még, egyedül nem igazán, de velem szívesen csinálja, szerencsére én is szeretek kirakozni, úgyhogy ez jó közös program.
Kinti tevékenységek közül ő leginkább kirándulni szeret, sajnos egyelőre ez ritkán jön össze, de talán idén már tudunk menni sűrűbben is. Sportolni nem nagyon akar, igaz, itt nincs is rá sok lehetőség, a városunkban csak focizni lehet, de amúgy se sok olyan sport van, amit ennyi idősen el lehetne kezdeni, a kezdő csoportokba mindenhol kicsik vannak. Viszont arra rá tudtam venni, hogy tanuljunk meg együtt teniszezni, azt hamarosan elkezdjuk. Osztálytársaival járt régen lézerharcolni, de már bezárt sajnos a pálya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!