Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Tegezitek az ovónéniket?

Tegezitek az ovónéniket?

Figyelt kérdés

Most kezdjük majd az ovit és úgy emlékszem, hogy a szülői értekezleten ők is tegezték a szülőket. Csak furcsa nekem, mert a tanárokat általában nem szokták tegezni a szülők. De az ovónőket?

Az egyik kb velem egyidős, a másik idősebb. Tegezhetem őket?

2010. aug. 19. 19:24
 1/8 anonim ***** válasza:

Várd meg amíg megszólítanak,ha tegeznek,akkor visszategezed őket!:))

(Én tegezem)

2010. aug. 19. 19:37
 2/8 anonim ***** válasza:
Engem tegeznek a szulok, de en 26 vagyok, tobbseguk idosebb is, mint en. En ugy vagyok vele, ha magaznak akkor is lehetnek tiszteletlenek, de tegezessel is lehet tiszteletudoan beszelni. Ha ok letegeztek, nyugodtan tegezz vissza.
2010. aug. 19. 19:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Mi mindig az első szülőin megkértük a szülőket, hogy ha nekik nem kellemetlen, tegeződjünk. Így sokkal közvetlenebbül lehetett beszélgetni. A gyerekek eleve tegezik az óvónőket, tehát általában a szülők is. Ha ők külön nem mondták, jobb ha megvárod, ők hogy szólítanak téged. Ha tegeznek, visszategezhezted őket. Igen a tisztelet tegezve is megadható és magázva is lehet az ember tiszteletlen. Az iskolában is általában alsóban még tegezhetők a tanítók, felsőben meg már magázódás járja :)) egy óvónő anyuka
2010. aug. 19. 19:47
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat. Azért kérdezem, mert hétfőn jönnek hozzánk családlátogatásra és már az ajtóban el kell dönteni, hogy hogy köszönök.

Áh, úgy utálom az ilyen helyzeteket!

2010. aug. 19. 19:48
 5/8 A kérdező kommentje:
Akkor ezek szerint máshol is tegeződnek! Mostmár nyugodtabb vagyok. Csak anyukám mondta, hogy mikor mi gyerekek voltunk, akkor ő magázta az óvónőket. De az akkor volt.
2010. aug. 19. 19:50
 6/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Az egyik óvónénink annyi idős,mint én(30),így őt tegezem,az idősebbel még nem találkoztam,mert mi már nem jártunk oviba,amikor ő hozzánk került nyár elején,gondolom vele megtartom majd a távolságot.

Amúgy sem vagyok az az idősebbeket tegező típus:),még akkor is nehezemre esik,ha ők kérnek meg rá

2010. aug. 20. 07:02
 7/8 anonim ***** válasza:
A lányomnak van egy fiatal, huszonéves óvónénije, meg egy negyven körüli. Első napon én megkérdeztem a fiatalabbikat, hogy tegezhetem-e, vagy magázódjuk, és ő azt mondta, hogy nem igazán lenne jó a tegeződés.
2010. aug. 20. 16:03
 8/8 A kérdező kommentje:
Azóta túl vagyunk a családlátogatáson és már az ajtóban sziával köszöntek, szóval én is tegeztem őket.
2010. aug. 26. 11:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!