Párom azt mondja, hogy a két és fél éves gyerekünk nem változtathatja meg a döntését. Szerintetek?
Például ma hazafelé jöttünk ketten és megbeszéltük többször is, hogy nem akar játszóra menni, hanem haza. Otthon levettem magamról és róla a cipőt és mondta, higy játszó. Úgy voltam vele, hogy jólvan menjünk, nekem is jó ha tovább vagyunk kint. Van hogy két óráig is kint vagyunk, most meg egy óráig se voltunk kb. Mondtam neki, hogy azt mondtad nem akarsz oda menni, hanem haza, biztos játszóra akarsz menni? Erre a párom, hogy ha megbeszéltük, hogy haza, akkor már ne is menjünk el. Mondtam, hogy de szívesen elmegyek vele, de azt mondta meg kell tanulnia, hogy nem csinálhatja ezt az emberekkel.
Én úgy vagyok vele, hogy ha majd lesz ilyen helyzet, akkor majd ott az emberekkel együtt megbeszéljük, és ha úgy érezzük, nem változtatunk, és megmondanám neki, hogy már döntött korábban, most nem lenne már jó változtatni. És van, hogy ezt kettesben is, csak általában hagyom, hogy a gyerek döntsön mit csináljunk.
Mit gondoltok?
Férjednek nincs igaza, egy két és fél évestől nem elvárt, hogy egész napra szóló tervei legyenek. 10 percre nem lát előre, változik a hangulata. Egyébként is, miért ne csinálhatná az ember azt, amihez kedve szottyan?
Te is nézd meg mit szólna a férjed, ha hazaesik egy fárasztó nap után, agya kiégve, ki van pukkadva, te meg mellékesen, foghegyről rákérdezel, hogy mi lenne, ha kicsit kényeztetne téged?
Persze nem fogja magát nekidurálni.
Aztán este szépen felveszed a vadító cuccot, beveted az akrobatikát, és amikor beindulna, szépen közlöd vele, hogy
"Megbeszéltük, hogy nem, akkor most már ne is kezdjuk el. Meg kell tanulnod, drágám, hogy nem csinálhatod ezt az emberekkel."...
Na, a gyerek is így van vele. Lehet, hogy akkor nincs kedve, de időközben megjön hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!