Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan kell bilire szoktatni?

Hogyan kell bilire szoktatni?

Figyelt kérdés
Kisfiam 17 hónapos. Még nem szól ha pisi vagy kaka van. Nem is tudom hogy fogjak hozzá ehhez az egészhez. Segítenétek?!
2010. aug. 17. 21:29
 1/5 anonim ***** válasza:
51%

Még sehogy.

2éves koráig egyáltalán nem foglalkoznék ezzel.

2010. aug. 17. 21:35
 2/5 anonim ***** válasza:
Az enyém 2 éves, és néha próbálom, de még nem igen akarja, nem erőltetem, mert szerintem akkor megutálja.
2010. aug. 17. 21:38
 3/5 anonim ***** válasza:
Sokszor ráültettem, mondtam neki, hogy ebbe kell pisilni, kakilni. Volt, hogy a babáját ültettem rá, amikor nem figyelt öntöttem bele kicsi vizet, és mondtam neki, hogy nézd csak bele pisilt a baba. 18 hónaposan kezdtük és csak szépen ült rajta, soha nem sikerült bele pisilni. Most 23 hónapos és mindent csinál bele. Szerintem most még arra jó, hogy barátkozzon vele, aztán lehet, hogy bele pisil, lehet hogy nem, sok szerencsét.
2010. aug. 17. 21:39
 4/5 anonim ***** válasza:

Reggelente ébredés után nyugodtan ráültetheted a bilire, olyankor biztosan lesz eredmény is. Ha belepisil, megtapsolhatjátok, még túlzásokba is lehet esni :) Ha kint vagytok, adj rá kisbugyit, hadd érezze, hogy mikor pisil.. a pelenkában nem érzi kellemetlennek, ha bepisil. Ne csinálj belőle ügyet, ha becsurgat! Egyébként a szobatisztaság egyfajta érettséget igényel. Hogy a kisfiad megérett-e rá, innen megtudhatod: [link]

Mivel minden kisgyerek más, nem lehet kijelenteni, hogy mikor érdemes ezzel foglalkozni. Az enyém pl. 28-án lesz 2 éves és több mint 1 hónapja teljesen szobatiszta, ami nem az én érdemem, ő akarta... én csak segítettem neki.

2010. aug. 17. 21:44
 5/5 anonim válasza:

Szia!!

A kis fiam oktoberben lesz 2 eves,es ezen a nyaron "tettuk" le a pelust!

Eleinte sokszor raultettem,es ha sikerult valami(pisi volt eloszor csak)akkor nagyon megdicsertem,megtapsoltam,szinte az egesznap arrol szolt,hogy Christopher a bilibe pisilt.

Aztan egyre jobban ment neki,akarhanyszor ratettem mar tudta,hogy pisilni kell bele.

Kijott a jo ido es jott a meztelenkedes,ami eleinte egy picit remalom volt,mert sok helyre kakilt vagy pisilt,de akkor nagyon leszidtam.

Vegulis 2honap alatt eljutottunk oda,hogy ha ruha van rajta letolja es raul a bilire,elmehetunk barhova pelus nelkul mert mar szol,es csak ejjel kell neki a pelenka mar:)

Sok sikert kivanok:)

2010. aug. 17. 22:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!