Mi az a papás mamás játék?
Szerepjáték. Főleg óvodás korra jellemző, amikor is a felnőttek szerepköreit utánozzák az ovisok, a maguk módján. Fejleszti a szociális érzéküket, többek között. A saját érzelmeiket is kijátsszák közben önmagukból és ismereteiket, benyomásaikat tagolják a játék során.
A szerepjátékok közül a papás-mamásban többnyire azt játsszák el, amit otthon tapasztalnak a szüleiktől (apa kiabál anyával, apa megcirógatja anyát, anya főz-mos, apa szerel stb), továbbá vágyaikat is megelevenítik benne (pl "anya/apa vegyen nekem ezt-azt").
#3 szerintem te rossz kategoriaban vagy
Ovodas korban jellenzo egyebkent, masneves csalados. Anyuka, apuka szerep, esetleg ha tobb gyerek jatszik együtt akkor kisbaba, kutya stb. Emlekszem,hogy ovodaban jatsztottunk ilyet a kisfiuval, akivel szerelmesek voltunk egymasba, aztan ha valaki akart játszani mindig elkuldtuk:D
Aztan kesobb mar iskolaban 8 evésen is játszottunk de akkor már csalados neben emlegettuk ezt es ekkor mar általában tobben jatszottunk fiuk nélkül. Anyuka volt meg gyerekek, attól függ hanyan jatszottunk.
Én hugommal játszottam ilyet nagyon sok évig. Volt egy csomó játékbabánk és azokkal játszottunk. Volt több forgatókönyv is:
1: mozgattuk a babákat, és ők játszották a szerepeket, általában esküvőtől babaszületésig
2: barátnők voltunk akik együtt laknak, és az utcáról szedjük össze a gyerekeket
3: már megvannak a gyerekek, de a férjeink meghaltak a háborúban.
Valahogy meg kellett magyarázni hogy miért nem nincs fiú. Volt hogy hagyományosan játszottunk, boltba mentünk, etettük altattuk őket, stb. De volt olyan is hogy a játékot használtuk fel beszélgetésre az élet nagy dolgairól, pl a háborúról, halálról, esküvőről, házasságról, gyerekvállalásról, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!