Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szerintetek miket lehet tenni?

Szerintetek miket lehet tenni?

Figyelt kérdés

Bár igaz, hogy még 17 éves vagyok de vcalamelyik nap vihar közben eszembejutott mi lenne ha majd lesz gyerekem és megijed a vihartól és a feleségem és én közém akar feküdni. Félnék , hogy véletlenül ráfekszem alvás közben. Mit lehet ez ellen tenni?

Egy másik pedig az, hogy hogyan tudnám azt megtenni, hogy nagyon jó apa legyek majd. Mivel az én apám nem velünk él és pár évente látom így nem tudtamm ilyen dolgokat tanúlni.Én amit csakl tudok meg akarok nekik adni. Összesen 3 gyereket szeretnék és eből kifolyolag külföldön, ugyanis ha majdnem mindent meg akarok adni nekik ahoz kell pénz. Ithhon max 1 talán 2 gyereket tudnék felnevelni, hisz sokan épphogy magukat el tudják tartani. És mik azok a dolgok amit az apukák szoktak a gyerekeinek (lány és fiú) tanítani?

2010. aug. 16. 00:01
 1/7 anonim ***** válasza:

Nagyon aranyos,hogy ilyenen már most gondolkodol:)

De tényleg,ez felelősségteljes emberre vall.

Nem fogsz ráfeküdni az tuti,sokan félnek ettőlde ez nem történik meg,egyszerűen ösztönből jön majd,hogy óvatos legyél alvás közben is.

A legfontosabb,hogy nagyon szeresd a gyereket és mindig állj mellette ha szüksége van rád,fontos még a beszélgetés,akármiről,csak érezze,h fontos neked,és törődsz vele,ezzel leszel igazán jó apa.

Van erre még egy mondás is,idézem:"azzal teszed a legtöbbet a gyermekedért,ha szereted és tiszteled az anyját",szóval lássa,hogy anyuval is okés köztetek minden.

Tanítani meg bármit lehet neki ami helyes,pl:cipőmegkötés,vagy amig kicsi akkor puszit hogy adjon,hogy integessen stb.

2010. aug. 16. 00:16
 2/7 anonim ***** válasza:
Ha 17 evesen ez jar a fejedben, akkor mar nagyon jo apa lennel. Erezni fogod, hogy mi az amit meg kell adnod a gyerkocoknek, es tudni fogod, hogy hogyan tanisd oket az eletre. Szerencses lany lesz a feleseged. :D
2010. aug. 16. 00:26
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

A cipőmegkötésben az a jó, hogy én magamnak meg tudom, kötni de másnak elmagyarázni...

Bár még van jó sok időm. Olyan 30-32 évesen akarnám az elsőt.

Nekem nagyon fontos lesz a karrierem, de a gyerekeimnél soha.

És akinek vannak még ötletei azok válaszolhat.

Mik azok a dolgok amit egy apa a fiának tanít és mik azok amit a lányának?

Igaz még mindig azon gondolkodom mi lenne ha véletlen forgolódás közben ráfeküdnék.

2010. aug. 16. 00:37
 4/7 A kérdező kommentje:

Ja és szerintetek a nevelésnél (úgy vagyok vele, hogy nem fogom bántanio) de megengedett egy-egy pofon PL: ha folyamatosan visszabeszél, stb(milyen példák bannak még)).

És hogyan lehet jól nevelni?

2010. aug. 16. 00:44
 5/7 anonim ***** válasza:

Először is nagyon aranyos vagy, hogy ennyire foglalkozol a témával. Sajnos nagyon sok felnőtt férfi nem gondolkodik így!

Először is tuti nem fekszel rá, mert bár alszol, de tudat alatt tudod, hogy ott fekszik melletted és vigyázni fogsz forgolódás közben is!

Én nem vagyok híve a pofozkodásnak. Bár még csak 15 hós a fiam. Nálam a kézre csapás a max, de azt sem akkor ha visszabeszélne, hanem csak veszélyhezeteknél, mondjuk ha hozzá akar érni a forró sütőhöz és hiába mondom el szóban. Nehéz megmondani, mi a jó nevelés. Ahány gyerek, annyi féle. Ha lesz mondjuk 2-3 gyereket, ezt látni fogod. Egy a legfontosabb és az a szeretet! És ne csak jó apa, de jó férj is légy, mert nagyon sok férfi semmit sem segít otthon, mondván: az asszony dolga a háztartás és a gyereknevelés. Csakhogy a gyereknek apa is kell, de hát ezt te is érzed!

Amennyire lehet, az ilyen pofozkodásokat el kell kerülni! Mindig meg kell próbálni szép szóval, határozottan. Ha megüt téged /mert egy bizonyos korban ez jellemző pl 2-3 évesen/, akkor sem szabad visszaütni, mert veréssel verésről lebeszélni nem lehet!

Adj meg nekik mindent, amit tudsz, de csak mértékkel! Ha mindent megkapnak, amit csak akarnak, akkor nem biztos, hogy értékelnek majd kisebb dolgokat! Vinni kell őket sok helyre, pl állatkert, mert az egy nagyon jó hely, sokat tanulhatnak ott is.

Tapasztalataim szerint a férfiak többsége nem nagyon tud mit kezdeni a gyerekkel, míg kicsi, mondjuk míg 1-2 éves nem lesz. Mivel akkor még nem lehet velük labdázni, játszani. Viszont anyukának óriási segítség néha, ha apuka kicsit babusgatja a kicsit! Nekem férjem pl megetette /tápszeres volt/, meg elaltatta... És ez nem csak az anyukának jó, de építi az apa-gyerek kapcsolatot. Később mikor már nagyobbak, lehet labdázni velük, játszótérre menni, hinta, és képbe jönnek majd a készségfejlesztő játékok. A babák. Lehet majd velük rajzolni, festeni, gyurmázni, amit szintén nagyon élveznek. De mindenképp akkor fogod látni, mit tudsz vele/velük játszani, amikor már meg lesznek és látod majd, hogy ki mit szeret.

Mi nagyon szeretnénk, ha sportolna valamit a fiúnk. Apja focizott is, most amerikai focizik, de bármit is szeretne a gyerek, ha kajakozni, akkor próbálunk arra lehetőséget adni neki.

Ja és még egy nagyon fontos dolog: mindig állj mellette, ha úgy érzed, hogy valamire nem biztos, hogy képes lesz, akkor se törd le SOHA az önbizalmát, hogy "jajj te ehhez béna vagy", vagy "te ezt a sulit úgyse bírnád" és hasonlók. Ez hatalmas mély nyomot hagyhat!

Most ennyi jutott eszembe.

Nem kell sietned sehová, tanulj, legyen egy jó munkád, keress egy jó feleséget és aztán jöhetnek a gyerekek. :)

2010. aug. 16. 08:37
 6/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ.

"Nem kell sietned sehová, tanulj, legyen egy jó munkád, keress egy jó feleséget és aztán jöhetnek a gyerekek. :)"

mjad csak olyan 15 év mulva szeretnék gyerekeket.

2010. aug. 16. 11:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Nálunk az együtt alvás úgy néz ki, hogy a 10 kilós kisfiam lazán kitúrja a 100 kilós apát a franciaágyból :)) Keresztbe fekszik az ágy közepén és addig nyomakodik apa felé, amíg szegény már csak 10 centin billeg az ágy szélén. Végül feladja és vagy a földön alszik, vagy a nappaliban a kanapén... Szóval attól ne félj hogy ráfekszel, viszont majd kezdj el időben edzeni a spártai alvásmódszerekre! ;D
2010. aug. 16. 22:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!