Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szorulasra otletetek?

Szorulasra otletetek?

Figyelt kérdés
Nem tudom mar mit kezdjek a lanyommal,3 nap utan sincs szeklete.Mar zoldseget nem eszi meg,minden gyumolcsot megevett,most mar csak parat,de azok is hasfogok.Sajnos keves vizet iszik,szoktam neki adni rostos oszit,de nem szeretnek allandoan azt adni,mert akkor raszokik a vizet meg annyira sem inna meg mint most.Probalom valtozatosabban etetni,tobb kevesebb sikerrel.Ha itthon van minden nap kap levest (bolcsibe jar).3-4 nap mar Laxacleant szoktam benyomni neki.Foggalmam sincs most mar mit csinaljak.Volt/van valaki hasonlo helyzetben?Hogy javult a helyzet?
2021. jan. 25. 13:36
 1/10 anonim ***** válasza:
78%

Orvosunk asszisztense ajánlotta a Kubu kisüveges multivitamin italát. Ha összeáll a kaki, abból adok neki, a következő alkalommal már laza lesz a széklete, nekünk nagyon bevált, emellett persze főként vizet kap. Próbáld gyakran itatni vízzel, akkor is, ha nem szereti. Esetleg szerezz be egy poharat, vagy válasszon ő magának olyan poharat-üveget (a lányom pl. nagyon szeret vizet inni a Kubu üvegéből), amiből szívesen inná a vizet. Tegyél bele esetleg egy szívószálat, hátha jobban ösztönzi a vízivásra.

Persze a laza széklethez elengedhetetlen a rendszeres kakilás. Sosem telik el két napnál több két kaki között, két naponta mindig kakinap van, akkor is, ha neki nem tetszik. Minél tovább hagyja rá az ember, annál rosszabb lesz. Mi sokat kínlódtunk ezzel az egész témával, volt, hogy egy órán át ült a bilin, mert nem akart kakilni, de a rendszerességből nem engedtünk. Végül annyira hozzászokott a szervezete, hogy van, mikor naponta elmegy, ő szól, hogy kell neki. Nincs hiszti, kiakadás, és azóta nem volt gond, ha igen, akkor Kubu, esetleg Laevolac. Laxacleant már egy éve nem kellett használni.

2021. jan. 25. 13:50
 2/10 A kérdező kommentje:

Koszonom szepen elso kiprobaljuk.

2es mirol beszelsz?

En nem az vagyok akire gondolsz.Segitsegert jottem ide.

2021. jan. 25. 14:13
 3/10 anonim ***** válasza:
64%
Aszalt szilva. Nekünk az vált be. Minden nap eszik két darabot, és így olajozottan működnek a dolgok.
2021. jan. 25. 14:25
 4/10 anonim ***** válasza:
Kammilla tea picicukorral, nekünk az volt jó
2021. jan. 25. 14:30
 5/10 anonim ***** válasza:
72%

Kúp... most már nagyon nem kéne várni.

Szr dolog, de ami lenn beszáradt, azt nem lazítja fel amit felülről beviszel - főleg, hogy nem is iszik meg hasfogó gyümölcsöt kapott.

Máskor pedig ne várjatok vele, itasd, ha nem kell neki, akkor is, inni muszáj. A szorulás a legkisebb probléma, ha dehidratált.

2021. jan. 25. 14:37
 6/10 anonim ***** válasza:
0%

Ja, és kétnaponta kakilnia KELL, szoktasd rá.

Nehéz lesz, főleg az elején, de ha vársz, akkor bizony rendszeresen így fogtok járni, és az esetleges fájdalmas élmény csak további pszichés visszatartást fog eredményezni.

2021. jan. 25. 14:39
 7/10 anonim ***** válasza:

Pár napja tettem fel ugyanezt a kérdést. Kislányom pontoson ugyanolyan, mint amiket leírtál.

Az akkori problémánál én a 4. napon glicerines kúpot adtam Neki, ami megoldotta az aktuális problémát.

Azóta nagyon odafigyelek, hogy mit adok Neki.

Natúr joghurtba teljeskiőrlésű, cukormentes kekszet morzsolok.

Üveges bébiételt vettem Neki újra szilvát, és őszibarackot. Ezt szereti, illetve belekeverem, amibe csak lehet: joghurt, túró, tejbegríz, és lekvár helyett is ezt használom pl. grízes tésztára.

Csak teljes kiőrlésű pékárukat kap.

Gyümölcsök közül csak a körtét eszi most meg, így az van minden nap.

Megkínáltam aszalt szilvával. Az is bejött.

És feladtam az elveimet, hogy csak vizet, vagy csak nagyon higított gyümölcslevet ihat. 100%-os körtét, vagy szűretlen almát kap, amit legalább megiszik. Ez van. Be kellett látnom, hogy a gyerekem nem szereti azt, amit én kitaláltam Neki az egészsége érdekében; s ha mereven ragaszkodom hozzá, akkor máshol generálok problémát Nála.

Az 'incidens' óta így eddig minden másnap volt széklete.

2021. jan. 25. 16:01
 8/10 anonim ***** válasza:

A kamillatea és az aszalt szilva sokaknál ellentétes hatást vált ki, ezt tegyük hozzá. Ötletnek értem én, hogy jelzik egyesek, mert van, akinek bejön. Egyébként ha megeszi a gyermeked az almát, az univerzális, nem szoktak allergiásak lenni rá, de csak akkor nem okoz gondot és csak akkor hatásos mind hasmenés, mind pedig székrekedés esetén, ha mindig üres gyomorra esszük, és csak magában, majd legalább másfél órán át nem fogyasztunk semmit.

Általában 2-3 óra múlva meg is jön a hatása, hacsak nincs mellette valamilyen súlyos, kellemetlen érzelmi behatás (bár még ez esetben sem kizárt, hogy működik).

2021. jan. 25. 19:33
 9/10 anonim ***** válasza:

Jó cukros tejet igyon meg,1-2 decit.

Az olyan hatású lesz mint a Laveolac.

2021. jan. 25. 19:36
 10/10 anonim ***** válasza:
Ha gyümölcsre vizet itatsz, az hamar kakit produkál, mert elkezd erjedni. Nem szabad teljesen elhagyni a zsíros dolgokat, zsír nélkül nem fog könnyen kijönni a széklet. Egészséges zsírokra, olajokra gondoltam, pl.lazac, nem feltétlenül napi két zsíros deszkára.
2021. jan. 26. 18:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!