Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Adhatok neki fél szem panadolt?

Adhatok neki fél szem panadolt?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Kislányom 5,5 éves és tegnap este belazasodott vizes orr folyás kíséretében.

Adtam neki nurofent és flamborin cseppet felváltva de nem igazán akarták a lázát levinni.

Próbáltam az ügyeletet hívni, hátha segítenek a kérdésemben de konkrétan elküldtek a picsába .

Az Panadol rapidról van szó, a tájékoztató szerint 6 éves kortól adható.

A kislányom 5,5 éves és 33 kg.

Köszönöm :)

2021. jan. 24. 08:18
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Hát, testsúly szerint már elméletileg adható lenne, de én csak akkor adnék, ha magas láza lenne (min. 38,7), és a hűtőfürdő sem hatna.

(off. Az ügyelettel én is így jártam hasonló helyzetben Hiába mondtam, hogy csillapíthatatlan a láz, a hölgy csak azt hajtogatta a vonal végén, hogy "lázat kell csillapítani" és rámtette a telefont...)

2021. jan. 24. 08:25
 2/7 anonim ***** válasza:
88%
Esetleg még felhívhatsz egy gyógyszertárat, hogy mit javasolnak, vagy a védőnő is tud esetleg tanácsot adni. Ha nagyon kockázatos lenne adni neki, akkor úgyis nemet fognak mondani a biztonság kedvéért.
2021. jan. 24. 08:28
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Megpróbálom felhívni az ügyeletes patikát.

Közben próbáltam a kórház gyerek osztályát de folyamatosan foglaltat jelez.

Viszont elszomorító az ügyelet hozzá állása, megkérdezte hogy tudok e olvasni mert ott van a tájékoztatón hogy adható.. Mondtam hogy 6 éves kor alatt nem adható a tájékoztató szerint és rám nyomta a telefont... :/

2021. jan. 24. 08:31
 4/7 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodtan adhatsz, de előtte hűtőfürdővel próbáld!
2021. jan. 24. 09:03
 5/7 anonim ***** válasza:
100%
Mennyi a láza ? 38,5 felett kell csak csillapítani. Nekem a doki mindig azt mondta, hűtő fürdő a legjobb módszer -az a legygorsabb és nincs mellékhatása sem
2021. jan. 24. 10:24
 6/7 anonim ***** válasza:
És eròs fájdalmai vannak? Mert, ha nem akkor csak ártassz a gyógyszerrel. 39,5 alatt nem kell adni semmit, ha nincsenek fájdalmai.
2021. jan. 24. 11:00
 7/7 anonim ***** válasza:
76%
Miért nem veszel a Nurofenen kívül egy másik hatóanyagú lazcsillapitot, pl Panadol baby? Akkor felváltva 3 óránként adhazltnád neki.ha így sem megy le akkor meg érdemes lenne orvoshoz vinni. Én "felnőtt" Gyógyszert nem adnék neki.
2021. jan. 25. 16:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!