Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért reagálom le röhögéssel,...

Miért reagálom le röhögéssel, ha a fiam elesik?

Figyelt kérdés
Nem azért nevetek, kuncogok, mert élvezem. Nagyon is megijedek. De miért kezdek nevetni? Ezzel próbálom oldani a dolgot? Más is van így? Vagy csak én vagyok ilyen? Persze az sem jó, ha úgy megijedek, hogy látja is rajtam, vagy kapok egy rohamot, de zavar hogy "kinevetem"!
2010. aug. 14. 23:10
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Megijedsz. Sokan reagálnak így.
2010. aug. 14. 23:16
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Ez a jobbik eset. Elesik , feláll, megy tovább. Legalább ő sem sír. Talán valami óvodai emléked.
2010. aug. 14. 23:18
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Habar nincs meg babam, de mas helyzetekben is megfigyeltem, hogy kinos helyzetekben nevetni kezdek.

Ne erez rosszul magad emiatt, hisz nem gonoszgagbol nevetsz, csak oldod magadban a feszultseget.

2010. aug. 14. 23:19
 4/10 anonim ***** válasza:
34%

Bár nem igazán vág ide, de az én exem röhögve közölte, hogy szakítani akar. (nekem ez nagyon sz@rul esett, nem tudtam hová tenni a röhögését)

Anyám múltkor kiröhögött, mert kiesett a kezemből a kedvenc poharam és eltört (ha ő így járt volna, és én úgy tettem volna mint ő, tuti leordította volna a fejemet) Az is nagyon sz@rul esett...

Szerintem próbáld meg magad visszafogni, és ne sértődj be majd ha a gyereked felnőtt fejjel visszaadja alkalomadtán, hisz tőled tanulta....

TEDD FEL MAGADNAK A KÉRDÉST:Te hogyan reagálsz arra, ha Téged nevetnek ki, miközben elesel, leesik valami a kezedből és bosszús vagy???

2010. aug. 14. 23:28
 5/10 A kérdező kommentje:

Azt észrevettem én is, hogy máskor is reagálok így. Legfőképp akkor, amikor én magam esem el, szabályosan röhögőgörcsöt kapok.

Kedves utolsó! Feltettem a kérdést. Lehet nem esne jól, de mint azt írtam, magamat is kinevetem. Pl egyik mozi alkalmával kifelemenet nem jól léptem és fejjel lefele lezúgtam a lépcsőn. Aztán ott ültem a lépcsőn és görnyedve röhögtem magamon, mire a férjemék azt hitték bajom van, mert nem tudok felállni. :) De hogy őszinte legyek, nem zavart hogy a férjem is úgy nevetett, hogy nem bírt felsegíteni. :D

Megpróbálom nem kinevetéssel lereagálni az ilyen helyzeteket, mert azt tényleg nem szeretném, ha később rosszul esne neki ez. Hátha ki tudok hozni egy amolyan köztes helyzetet, hogy elpoénkodom, de nem kinevetem.

2010. aug. 15. 10:40
 6/10 A kérdező kommentje:
Ja és köszönöm a válaszokat! :) Azért megnyugtat, hogy nem csak én vagyok így.
2010. aug. 15. 10:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is szoktam így reagálni, pláne ha szegény viccesen esik el. Érdekes, ez csak az ártalmatlan eséseknél van, ha komolyan megüti magát akkor mégsem nevetek, volt hogy én is elsírtam magam.

Szerintem teljesen normális a reakciód. Én azt dolgoztam ki, hogy ne legyen ciki, hogy ha elesik, vagy beüti valamijét akkor gyorsan mondom gyere adok rá puszit. Most már kéri, hogy hová kell a puszi. Így már kevésbé nevetgélek, mert leköt a puszilgatás.

2010. aug. 15. 14:32
 8/10 anonim ***** válasza:

23:28-as vagyok

nem értem miért kell lepontozni, hisz nem a kérdezőt véleményeztem!

Amúgy meg én is zuhantam le már lépcsőről, ráadásul a lakógyűlés kellős közepén, akkor röhögtem, mások is, akkor nem esett rosszul, mert mindenki az után kezdett el röhögni, amikor már fetrengtem a nevetéstől megrészegülve... De vannak olyan helyzetek amikor nem kellene, mert esetleg másokra rossz szokást ragasztasz (pl amit az exről írtam)...ilyen pl: a gyereknevelés.... (majd ha esetleg pár évvel később megkéred valamire, ne csodálkozz, ha nevetve azt mondja hogy "nem")

CSak módjával!

2010. aug. 15. 14:42
 9/10 A kérdező kommentje:

Jelentem, én nem pontoztalak le!

Egyébként nem hinném, hogy az esés utáni kis kuncogásomnak köze lenne ahhoz, hogy nevetve mondana nekem nemet, ha megkérem valamire. Bocsi, de nem látom az összefüggést!

Amúgy a tényleg komoly eséseknél én is szinte vele sírok, de próbálom elfolytani, mert tudom, hogy azzal nem segítek. Pedig úgy bőgnék vele én is. Meg mikor oltást kap és látom, mennyire nem elvezi. Legszivesebben vele sírnék, de tudom, hogy nem szabad.

Egyébként olyan eséseknél nevetek, amiknél elsírja magát. Azoknál nem, ahol csak huppan. Olyankor megkérdezem mit csinál ott lent, vagy hogy hová futott a nyuszi, meg ilyenek. Próbálom terelni a figyelmét.

Remélem tudok magamon uralkodni és megtanulom majd nem kinevetni.

2010. aug. 15. 15:37
 10/10 anonim válasza:

Hat en nagyon jokat tudok nevetni ha a kis fiam elesik.

Persze ha nagyot esik,akkor megilyedek en is,felkapom,megvigasztalom,de amugy szerintem is vicces.

Es amit megfigyeltem ezzel kapcsolatban,hogy o is nevet.

Amig mas gyereke azonnal sirni kezd,az en fiam kozli,hogy hopi,es csak nevet:)

2010. aug. 17. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!