Önálló biciklizés kisiskolás korban: hogy tesztelnétek hogy készen áll e rá?
Sehogy. Harmadikos gyerek nem tartja be a közlekedési szabályokat. Én se tettem, te se tetted. Csak ránk figyeltek az autósok, a te gyerekeknek nem biztos, hogy szerencséje lesz.
Másik oldalról meg, ha most nem engeded, akkor később lesz nagyon bizonytalan.
Én 3.-ban azt se tudtam, hogy vannak biciklizési szabályok... Mondjuk ez nálunk falun nem volt olyan nagy dolog, de egy kisváros más helyzet.
Amúgy nincs nálatok valami nagy park, ahol lehet biciklizni?
igen, az elsőbbség adás kötelező. :) Nem stop tábla. Macisajtnál nincsen stop vonal sem, vagyis ha belátható a kereszteződés és nincs kinek elsőbbséget adni, akkor nem kötelező megállni.
Ennyi idősen, ugyanebben a kisvárosban egyedül mentem iskolába biciklivel és én is kimehettem a barátaimmal délután. Volt példa direkt szabálytalankodásra is, de a körülnézés alap volt. Legnagyobb konfliktusom a vizes árokkal volt, autó sosem fékezett miattam hirtelen. Persze köztünk is akadt olyan, aki nem tudott figyelni, de akkoriban nyilván nem azzal törődtem, milyen eszközökkel lehet valakit ránevelni a biztonságra. Most viszont, felnőtt fejjel, ez a kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!