Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Önálló biciklizés kisiskolás...

Önálló biciklizés kisiskolás korban: hogy tesztelnétek hogy készen áll e rá?

Figyelt kérdés
A kérdésemben adott egy okos de nagyon szeleburdi harmadikos. Érti a közlekedés szabályait, vissza tudja mondani mit jelent a macisajt tábla, meg hogy kereszteződésnél leszállunk és áttoljuk a bringát, stb. A baj az, hogy a gyakorlatban nem mindig csinálja. Ha a szülők jelen vannak, jól viselkedik. Ha a barátaival bringázik, akkor a szórakozás felülír mindent. Kisvárosban élünk, ismerősöktől hajmeresztő helyzeteket hallottunk vissza. Egy extrém esetnek magam voltam szemtanúja és muszáj volt szólnom az anyjának. (Rokonaim, mielőtt jönnek a kötözködők, hogy mit szólok bele). A végén odáig fajult a helyzet, hogy a gyerektől elvették a biciklijét. Úgy érzem, most ők is bizonytalanok abban, mikor és milyen feltételekkel adják vissza neki. Nehéz így, mert ha "sarokba van szorítva" eszméletlen jól vizsgázik a szabályokból. Hogyan lehet megbizonyosodni arról, hogy be is tartja majd őket?

2021. jan. 9. 01:22
 1/6 anonim ***** válasza:
90%

Sehogy. Harmadikos gyerek nem tartja be a közlekedési szabályokat. Én se tettem, te se tetted. Csak ránk figyeltek az autósok, a te gyerekeknek nem biztos, hogy szerencséje lesz.

Másik oldalról meg, ha most nem engeded, akkor később lesz nagyon bizonytalan.

2021. jan. 9. 01:42
 2/6 anonim ***** válasza:
90%
Mond mar meg melyik 8-9 eves gyerek tart be bringaval minden szabalyt? Miert kozlekedik a barataival egyedul?
2021. jan. 9. 01:57
 3/6 anonim ***** válasza:
86%

Én 3.-ban azt se tudtam, hogy vannak biciklizési szabályok... Mondjuk ez nálunk falun nem volt olyan nagy dolog, de egy kisváros más helyzet.

Amúgy nincs nálatok valami nagy park, ahol lehet biciklizni?

2021. jan. 9. 08:41
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Bocs az offért, de mi a macisajt tábla? Az elsőbbségadás kötelező?
2021. jan. 9. 21:58
 5/6 anonim ***** válasza:
A "stoptábla".
2021. jan. 10. 01:50
 6/6 A kérdező kommentje:

igen, az elsőbbség adás kötelező. :) Nem stop tábla. Macisajtnál nincsen stop vonal sem, vagyis ha belátható a kereszteződés és nincs kinek elsőbbséget adni, akkor nem kötelező megállni.

Ennyi idősen, ugyanebben a kisvárosban egyedül mentem iskolába biciklivel és én is kimehettem a barátaimmal délután. Volt példa direkt szabálytalankodásra is, de a körülnézés alap volt. Legnagyobb konfliktusom a vizes árokkal volt, autó sosem fékezett miattam hirtelen. Persze köztünk is akadt olyan, aki nem tudott figyelni, de akkoriban nyilván nem azzal törődtem, milyen eszközökkel lehet valakit ránevelni a biztonságra. Most viszont, felnőtt fejjel, ez a kérdés.

2021. jan. 10. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!