Kisgyereknek digitális eszköz? Igen vagy nem?
Kb 10 hónapos volt mindkét gyerekem, mikor először néztek tv-t, gyerekdalokat hallgattunk és ahhoz vannak ugye az animációk, meg állatok stb. Mi nem tiltjuk őket, de van egy határ. Reggel néznek egy mesét, ami kb 15 perc, addig megcsinálom a reggelijüket. Délután alvás előtt is nézhetim az iPadet(tavaly kapták karácsonyra). Este viszont már nincs semmi ilyen, este mesét olvasunk.
Napközben pedig mindkét gyerek kap 20 percet kb, hogy játsszon az iPaden.(a nagyobb mostanában kezdte el kihasználni ezt az időt, a kicsi max 5 percig ha játszik vele)
2 és 4 évesek.
#11 vagyok
Mondjuk nem ertem miért lettem lepontozva(bar itt sokszor csak ugy mert miert ne pontoznak le az emberek). Szerintem ezzel nem rontom el a gyerekem hogy napi fel orat meset nez, de hat kinek mi. Szerintem hulyeseg teljesen tiltani, mert ezek a gyerekek mar ebben nonek fel. Ebbe szuletnek bele, el kell fogadnj, hogy most mar nem csqk konyvek leteznek, meg epitokocka. Ettől fuggetlenul korlatozni kell, es nyilvan az nem jo, ha egy gyerek egesz nap meset nez meg tablettel jatszik, de en nem is ezt irtam, hogy nalunk igy van.
Szerintem a lényeg a szülői felügyelet és a korlátok .
Alapvetően nem baj,sőt a mai világban szükséges a digitális dolgok magabiztos használata (ha tetszik valakinek,ha nem) ,és ezt gyerekkorban nehézségek nélkül lehet megtanulni .
A tiltás olyan kb. ,mintha visszaküldenél a fára valakit . Amúgy haszontalan is, előbb utóbb érdekelni fogja,és ha tiltott valami,annál nagyobb az esélye,hogy később nem tud mértéket tartani ,és majd 14 évesen 0-24ben a játékokat nyomja .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!