Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisgyereknek digitális eszköz?...

Kisgyereknek digitális eszköz? Igen vagy nem?

Figyelt kérdés
8 hónapos a kisbabám, de már az elejétől fogva tudom, hogy nem szeretnék a kezébe adni telefont, tabletet, laptopot jópár évig (minél később annál jobb) , mert azt szeretném, ha más dolgokban is örömét lelné, és ne ezekben éljen. Viszont párom szerint sajnos az ő generációjában a tech eszközök lesznek az alap dolgok, így kellenek korlátok, de nem kell eltiltani ezektől. Sajnos ebben is van igazság. Hogy álltok ehhez a témához?

2020. dec. 22. 15:23
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
35%

Kb 10 hónapos volt mindkét gyerekem, mikor először néztek tv-t, gyerekdalokat hallgattunk és ahhoz vannak ugye az animációk, meg állatok stb. Mi nem tiltjuk őket, de van egy határ. Reggel néznek egy mesét, ami kb 15 perc, addig megcsinálom a reggelijüket. Délután alvás előtt is nézhetim az iPadet(tavaly kapták karácsonyra). Este viszont már nincs semmi ilyen, este mesét olvasunk.

Napközben pedig mindkét gyerek kap 20 percet kb, hogy játsszon az iPaden.(a nagyobb mostanában kezdte el kihasználni ezt az időt, a kicsi max 5 percig ha játszik vele)

2 és 4 évesek.

2020. dec. 23. 14:12
 12/15 anonim ***** válasza:
28%
3,5 és 5,5 évesek a gyerekeim. A tévében napi 2*fel óra mesét néznek (reggel-este), ezen kívül semmi. Ipadet, telefont, szamitogepezest nem engedunk egyelőre, de tisztában vagyunk vele hogy ennek is el fog jönni az ideje. Van egy tabletjuk, de kizárólag akkor néznek rajta mesét, ha mondjuk hosszabb autóúton vagyunk és már nagyon unjak és nyafognak, vagy ha valahol hosszan kell varakoznunk. Pl rendelőben. Mi egyelőre ennyit engedunk be a kutyuzesbol az eletunkbe. A 6 éves rokon kisgyerek napi több órát játszik mindenféle lövöldözős baromsaggal telefonon és gépen egyaránt. Semmi más nem köti le. Na idáig tuti soha nem engednen eljutni a gyerekeimet.
2020. dec. 24. 13:51
 13/15 anonim ***** válasza:

#11 vagyok

Mondjuk nem ertem miért lettem lepontozva(bar itt sokszor csak ugy mert miert ne pontoznak le az emberek). Szerintem ezzel nem rontom el a gyerekem hogy napi fel orat meset nez, de hat kinek mi. Szerintem hulyeseg teljesen tiltani, mert ezek a gyerekek mar ebben nonek fel. Ebbe szuletnek bele, el kell fogadnj, hogy most mar nem csqk konyvek leteznek, meg epitokocka. Ettől fuggetlenul korlatozni kell, es nyilvan az nem jo, ha egy gyerek egesz nap meset nez meg tablettel jatszik, de en nem is ezt irtam, hogy nalunk igy van.

2020. dec. 25. 01:19
 14/15 anonim ***** válasza:

Szerintem a lényeg a szülői felügyelet és a korlátok .

Alapvetően nem baj,sőt a mai világban szükséges a digitális dolgok magabiztos használata (ha tetszik valakinek,ha nem) ,és ezt gyerekkorban nehézségek nélkül lehet megtanulni .

A tiltás olyan kb. ,mintha visszaküldenél a fára valakit . Amúgy haszontalan is, előbb utóbb érdekelni fogja,és ha tiltott valami,annál nagyobb az esélye,hogy később nem tud mértéket tartani ,és majd 14 évesen 0-24ben a játékokat nyomja .

2020. dec. 25. 09:40
 15/15 Homokszem1234 ***** válasza:
Hát még elég pici, pár évig még úgysem hiszem hogy kéne neki. Szerintem a lényeg hogy természetes legyen hogy ott van ha szeretné megnézegetheti esetleg most játékok formájában megismerkedhet velük úgy már nem lesz annyira érdekes. Aztán ha picit nagyobb akkor már jobban a kezébe lehet adni ilyeneket, de legalább iskolás koráig, vagy míg megtanul olvasni és már megérti valamennyire hogy mi az a felelősség (mert azért ez egy kicsit azzal is jár), akkor venni neki valami egyszerűbbet. Remélem tudtam segíteni.
2021. febr. 21. 17:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!