Kisgyerekek 2-3ev kozottiek akikkel voltatok logopedusnal, hogy a gyermek nem beszel. Mit ajanlott? Valami jo tipp van azon kivul, hogy sokat beszelunk hozza es kepes konyveket nezegetunk?
Es ehez erdemes elmenni hozza, hogy pontosan megmutassa, hogyan csinaljuk vagy eleg ha nekem leirja elmondja es en itthon csinalom a kisfiammal?
Egyebkent ahogy olvasom ez torna feladat? Kisfiamra nem tudom, hogyan tudnam ravenni, hogy csinalja azt amit mondok neki :)
Általában 2 felnőtt kell hozzá. Takaróban hintáztatás, ölben fejjel lefelé lógatás 100x...nekünk ilyenek voltak.
Kellenek hozzá cuccok, pl. gördeszka és billenőpad. Ezeket meg tudod venni.
Általában olyanok a feladatok, hogy a gyereknek tetszik. A lányom szerette.
"Általában olyanok a feladatok, hogy a gyereknek tetszik. A lányom szerette."
Akkor nem volt szüksége rá.
A jó tsmt feladatsor azokból áll, amit a gyerek kerül, idegenkedik tőle, mert pl: egyensúlyérzéke rossz (idegrendszeri éretlenség egyik jele).
Mindenkepp kiprobaljuk akkor :) Pont a pledben hintaztatast szereti is es akkor kozben eneklunk neki igaz?
Keresek egy tsmt szakembert aki tud segiteni miket csinaljunk :)
De, szüksége volt rá. Sőt, azt mondta a fejlődésneurológus, hogy még mindig kellene csinálnunk! Csak begyulladt a csípőm, a lányom meg már nagy.. Nem bírom el.. (4,5).
A lányomnak elég komoly problémái vannak, hidd el, szüksége volt rá...
Különben meg miért ne élvezhetné? Attól, hogy idegrendszeri éretlensége van, imád pörögni, lógni és szédülni.
Nekünk skype-on állított össze egy terapeuta feladatsort, megnézte hogyan csináljuk, kijavította. Korábban voltunk másik terapeutánál, akinek a feladatsorát nem csinálta meg a lányom. Én nem annak vagyok a híve, hogy lefogom a gyereket és akkor is billegtetem, hintáztatom. A második feladatsorunk könnyebb volt, főleg hintáztatás volt benne, mert a lányom azt szereti, nagyon jól fejlesztette ez is, nem a kínzásról szól a tsmt.
Billenölap és gördeszka csak késöbb kellett, 6 ezer ft volt darabja, egy házaspár gyártja, tudom őket ajánlani, tökéletes darabokat küldtek, írj privátot ha kell elérhetőség.
A gyereked beszél.
Nem annyit, mint amennyit hallani akarsz, de beszél.
Nincs szó beszédindítasról ilyen esetben.
Tsmt sokkal hatásosabb. Logopédus beszédinditása egyáltalán nem jött be, aranyos volt a nő, aki tartotta, de ennyi.
Az idegrendszere nem elég fejlett a beszédhez, ezt fejleszti a tsmt, de az, hogy a logopédus utánozza neki az állathangokat, meg játszik vele, semmit nem használ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!