Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Etetés egy év felett?

Etetés egy év felett?

Figyelt kérdés
Arra lennék kíváncsi, hogy van-e valahol egy lista, hogy milyen ételeket tilos adni? Pl. Amiről eddig tudok, az a diófélék, kék sajtok, cukor, nyers tej/tojás/hús/tenger gyümölcsei.
2020. dec. 15. 10:31
 1/5 anonim ***** válasza:
69%

Erre én is kíváncsi vagyok. Most töltötte nemrég az egy évet a babám, nekünk a védőnő azt ajánlotta, az eperrel várjam meg a tavaszt. Ő még a régi felfogás szerint tanácsol, hogy az allergént egy év felett vezessem be. A mézzel is másfél éves kort várjam meg, és az egyéb apró magvas gyümölcsök, puffasztó hüvelyesek is csak később jöjjenek.

Talán lesz itt, aki mást mond, én csak azt mondom, amit nekem mondtak.

2020. dec. 15. 10:34
 2/5 anonim ***** válasza:
51%
Ez engem is erdekel.
2020. dec. 15. 10:35
 3/5 anonim ***** válasza:
77%

A szigorú nézet szerint:

18 hónap: olajos magvak, mák. (1 év felett darálva már oké, 18 hónapos kortól is inkább még min. apróra vágva - fulladásveszély az ok, ezt valóban csak az örlőkkel lehet jól megrágni, ínnyel nem. Egyébként még a 20 hónaposnál egy az egyben megjelenik a székletben, nem bírja megemészteni teljesen)

2 év: gomba (nehezen emészthető, hasfájást okozhat). Én adtam 2 előtt kis mennyiségben, de megterhelte, így elnapoltuk.

2020. dec. 15. 11:39
 4/5 anonim ***** válasza:
29%
Kedves 1es. Ajánlom a kiskanál kommandó könyvet. A legujabb, legfrisebb nemzetközi elvek szerint a legtöbb allergén 1 éves korig be kell vezetni.
2020. dec. 15. 12:39
 5/5 anonim ***** válasza:
!: igen, tisztában vagyok vele :)
2020. dec. 15. 12:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!