Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2 évesen nem eszik egyedül és...

2 évesen nem eszik egyedül és nem is akar. Ez baj?

Figyelt kérdés
Erőltessem vagy ráér még? Csak én látom úgy hogy mindenki 2 éves gyereke már egyedül eszik?
2010. aug. 10. 17:46
 1/7 anonim ***** válasza:
Ha így szoktattad,akkor ne csodálkozz rajta. Valóban egyedül kellene már ennie.
2010. aug. 10. 17:49
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszi. Azt hogy így szoktattam az természetes, hiszen egy csecsemő nem egyedül eszik :)

Akkor este már nem segítek.

2010. aug. 10. 17:50
 3/7 anonim ***** válasza:
52%

igen!!

11 hósan már a villával 16 hós korától a kanállal is leveseket

kézzel meg bármikor mint a gép!

2010. aug. 10. 18:03
 4/7 anonim ***** válasza:

Szia!

22 hósom se eszik egyedül. Pedig két kanállal etetem. Egy az ő kezébe,egy az enyémbe. De valahogy nem akar neki sikerülni az egyedül evés. Mindig az összes kaja a nyakába köt ki amit ő akar belapátolni.

2010. aug. 10. 18:49
 5/7 anonim ***** válasza:
52%
Bizony, jólenne,ha már egyedül enne. Engedd, hogy gyakorolhasson, ne zavarjon, ha esetleg összemaszatolja magát, ez ezzel jár! Ha látja rajtad, hogy téged idegesít, ahogy ő eszik, akkor nem is fog próbálkozni! Ne hirtelen várd el tőle az egyedül evést, segíts még neki, de hagyd önállósodni! az én kislányom 15 hónapos kora óta eszik teljesen egyedül, de kézzel már 11 hónaposan remekül ment neki. Most lesz 2 éves és nem is engedi, hogy valaki segítsen neki az evésben.
2010. aug. 10. 19:14
 6/7 anonim ***** válasza:

Tippek :

Banán, sajt kockára vágva. Vagy bármi más, amit szeret, és ami alég puha ahhoz, hogy bele tudja bökni a villát, de nem esik szét. Én a McDonalds-ban a salátákhoz adott műanyag villát javaslom, mert az elég masszív egy picinek és könnyű megfogni, mivel viszonylag széles a nyele, illetve hegyesebb mint a babavillák, ezért könnyebben belemegy a kajába.

Kis tálba lehet tenni neki falatnyi nagyságúra felkockázott finomságokat, amit kézzel kiszedegethet.Akár dinnyét is, annak most van szezonja.

Add a kezébe az evőeszközt, üljön az öledben vagy hajolj mögé, te is fogdd meg a villát/kanalat és úgy "lapátoljátok" be az ételt.

Remélem segítettem!

2010. aug. 11. 01:44
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Kézzel már lapátol, meg a banánt is egyedül eszi, csak a kanalas-villás dolgok nem mennek. De akkor úgy látom, tényleg itt az idő.
2010. aug. 11. 10:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!