Miért nem akar mostanában sétálni?
Nem hiszem, hogy a séta ellen lenne. Lehet, hogy az öltözés maceráját nem szereti. Ne feledjük, hogy ahogy megyünk bele az őszbe, télbe, úgy egyre több ruhát kell ráadni. Amiben ráadásul kint sem tud olyan lazán mozogni, mint egy nadrágban-pólóban. Szóval inkább elfeküdne, vagy vitetné magát.
Próbáld azt, hogy babakocsival eltolod egy közeli parkhoz, füves területhez; és ott kirakod azzal, hogy itt lehet levelet, termést nézegetni és gyűjteni; szaladgálni, az se baj, ha elesik közben. Te is legyél benne a játékban: mondjuk 3 méterre elmész tőle, leguggolsz, hogy szaladjon oda hozzád. Aztán, ha odaszalad átöleled, megpuszilod.
Lehet, hogy a szokványos sétát nem fogja kedvelni tavaszig, amíg ennyi ruha van rajta, és nehezen mozog bennük.
Mibe öltözteted? Nem öltözteted túl melegen? Ugyanaz a ruha mozgáshoz túl meleg is lehet, de ha cipeled, akkor nem melegszik ki benne. A nyár után hidegebb van, de azért annyira még nem, viszont én már most is látok kb. síeléshez öltöztetett kicsiket. Csak azt nem tudom mínusz fokban mi lesz rajtuk? Vagy akkor nem mozdulnak ki, mert azt hiszik nincs elég meleg ruha? Nekem is tegnap pulcsi volt a gyereken meg egy mellény, aztán anyukám minden áron téli kabátot akart ráadni a kertben. A gyerek menekült, ordított, hogy nem kell. Anyám meg, hogy csináljak vele valamit. De mit? Elég meleg volt az, ami rajta volt szerintem is, ezek szerint a gyerek szerint is kifejezetten, már amúgy is szól ha fázik (nem sokára három éves). Így aztán feladta és maradt a gyerek, ahogy volt.
A másik az, ami még gond lehet, hogy túl vastagok a ruhák. Manapság már nem vastagságban lehet csak mérni, hogy elég meleg-e, hanem anyagra kialakításra. Pl. egy ránézésre vékonyka viszont megfelelő minőségű tollal töltött kabát kályhameleg tud lenni rajtuk, miközben hüledezik az ember, hogy tök könnyű, a gyerek úgy mozoghat, mintha semmi se lenne rajta, vagy egy réteg aláöltözet, ami nem korlátozza. Az ilyen piciknél különösen fontos, hogy ne a michlein baba effekttel érjük el azt, hogy melegen legyen tartva, mert nem kényelmes nekik. Anyag választásnál is, az a merevség, vastagság, ami egy felnőtt ruhában jó, az olyan picikében nagyon korlátozza őket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!