Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit lehet tenni, ha egy...

Mit lehet tenni, ha egy védőnő túllépi a hatáskörét?

Figyelt kérdés
Az egyik lányom 10 éves múlt, a kicsi 2. A két éves státuszra házhoz jött, a koronavírusra hivatkozva. Akkor ismerte meg a férjemet, akivel mostanában nagyon nem jövünk ki, részemről válás felé hajlik. Eddig jó kapcsolatot ápoltam vele. A lányom az elmúlt 2 hónapban 700 g-ot hízott, egy centit nőtt, beszédfejlődése még jobban beindult. Ennek ellenére belekötött mindenbe. Vigyem el étkezési szakemberhez. Evittem, utána felhívtam őt is. Az étkezési tanácsadó szerint is ilyen alkat a lányom, mindkét lányom kis törékeny. Minden rendben van vele. De ezzel se elégedett meg. Tegnap is hívott. Ugyanis a lakásom fala sajnos egy-két helyen penészedik. Hogy az elmúlt egy hétben tettünk -e valamit festés ügyben?? Kérdezi ezt 3. napja szakadó esőben, 9 fokos időjárásban. Tisztában vagyok vele, hogy el kell távolítani a penészt, de ez a kioktató stílus nagyon rosszul esett. Meg is lettem kvázi fenyegetve. Hogy ha nem teszek valamit, VESZÉLYEZTETÉSNEK számít. Nagyon kiakadtam. Természetesen fogunk festeni, de ezt egy szobafestő sem vállalja tavasznál hamarabb. Mert nem szárad ki. Annyit tudunk tenni, hogy Savót használunk addig. Igazából nem értem, miért van így rám szállva, nem így ismertem meg. Azt gondolom, ezen a ponton túllépi a hatáskörét. A két éves lányom egyszer volt beteg 2 év alatt, én pedig nem vagyok hülye, lesz festés, amint csak lehet. Ha nem hagy békén, kihez lehet fordulni?

2020. okt. 14. 08:18
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
53%

A festőhöz. De nem azért, mert a védőnő ezt dirigálja, hanem mert ha tényleg van penész, nem árt rendbetenni a falat.

A védőnővel meg már úgysem kell sokszor találkoznod, ne foglalkozz azzal, mit mond.

2020. okt. 14. 08:35
 2/20 A kérdező kommentje:
Mivel ő azt mondta, veszélyeztetés, ezek alapján fel is tud jelenteni. Ezért nyugtalanít. Festve ki lesz, de nem télen. Addig csak a meglévő eltávolítását tudom maximum.
2020. okt. 14. 08:38
 3/20 anonim ***** válasza:
100%

Nem fog feljelenteni, ha igen, akkor sem lesz semmi. A legtöbb körzetben van épp elég problémás, akikkel foglalkozni kell. Ha tényleg csak a penész a probléma, a kutya nem fog vele foglalkozni. Én nem idegelném magam ezzel, láthatóan van elég bajod úgyis az esetleges válással, csak jobban felhívod magadra a figyelmet.

A penésszel meg tényleg kezdeni kell valamit, mert marha kártékony rövid távon is. Mi egy telet toltunk le gyerek nélkül még penészes hálóban, végig krahácsoltuk, pedig ment háromnaponta a Savo és szellőztettünk. Szárítógép, gyakori szellőztetés, és szigetelés. A festés nem biztos, hogy megoldja sajnos.

2020. okt. 14. 08:43
 4/20 anonim ***** válasza:
95%

Nálunk is hasonló a védőnő.

Lányom nem volt beteg egyszer se, amíg nem ment oviba.

Bele kötött abba, hogy nem mászott, miért nem vagyunk otthon hidegben meg ő jött és nem talált minket és még sorolhatnám a hülyeséget.

Ilyen vizsgálat, olya elle őrzés.

Én kb jól kiosztottam és leszállt rólunk.

2020. okt. 14. 09:48
 5/20 anonim ***** válasza:
88%

A penész megtudod oldani hamar. Ha meg penészesedik a festő sem tud csodát tenni. Egy év múlva ugyanaz lesz tapasztalatból mondom. Nekem a ruhaszárítástól lett penészes és a védőnő ajánlotta, hogy vegyek szárítógépet. Lekezeltük a falat kitapétáztunk azóta semmi hála égnek.

Nekem a kislányom ilyen idősen talán 13-14 kg volt. Pont nem érdekelt ki mit mond. Annyit eszik amennyi kell neki. Hányásig nem etettem soha. Megundorodik a kajától. Ne foglalkozz ilyenekkel. Ne akadj fenn ezen. Lehet egyébként is ilyen kötöszködő jellem.

Első gyereknél pont ilyet fogtam ki. De én mondjuk kizavartam a házból ezért átadott egy másik védőnőnke. Mi az első gyerekkel úgy jöttünk haza a kórházból, hogy kicsit sárga volt az arca. Megvizsgálta a védőnő azt mondta, hogy nem baj a sárgaság szoptassam sokat,egyébként meg lehet, hogy van benne egy két vonó azért ilyen a színe a gyereknek. Abban a percben zavartam ki a házból. Hogy gondolja. Ha lett volna is benne egy két vonó ahogy ő mondta nincs hozzá semmi köze és megjegyzést sem tehetne ha így is lenne.

Van néhány ilyen sajnos.

2020. okt. 14. 10:49
 6/20 anonim ***** válasza:
100%
Penész okát a festő nem fogja megszűntetni. Egyébként meg lehet festeni ősszel-télen is fűtött lakásban.
2020. okt. 14. 12:32
 7/20 anonim ***** válasza:
95%

Nagyon határozottan elküldeni p.ba

Határokat meghúzni

2020. okt. 14. 12:57
 8/20 A kérdező kommentje:
Hm.. Ezt tényleg meg lehet tenni? Úgy értem, hogy leosztani, elküldeni a p*-ba? Én nem merném. Sajnos a társasház 50 éves, nincs leszigetelve, 3 külső falas szobánk van, első emeleti. Egyébként én inkább az eladásban, költözésben gondolkodnék. A sok rossz emlék miatt. A nagylányom védőnője egy angyal volt. Tudta, hogy bízhat bennem, odafigyelek mindenre. 2009 óta lakom itt. Évente egyszer vagyok náthás beteg. Nyilván komolyan veszem ezt is. De mi a francot vár tőlem egy hét alatt? Szárítógépünk van, de az már a penészesedés miatt került ide. Sajnálom, hogy vannak itt is rossz tapasztalatok.
2020. okt. 14. 13:08
 9/20 anonim ***** válasza:
47%
Ha a költözés opció, akkor az megoldja, persze ha nem az ő körzetén belül maradtok. Ilyen "védő"nőt kiosztani nem szabad, akkor már csak bosszúból is gyámügyet küld rád.
2020. okt. 14. 15:45
 10/20 A kérdező kommentje:
Igen, kedves utolsó válaszoló! Ezt én is így gondolom, hogy nem kockáztatnám meg a bosszúhadjáratát.. Eddig soha senkivel nem volt bajunk, vele is csak mostanában. Csak tudnám, mitől fordult így meg felénk, jó volt a kapcsolat. És esküszöm, fel fogom sorolni, hogy mennyi mindenben követtem a tanácsát. Most miért gondolja azt, hogy nem foglalkoznék ezzel??
2020. okt. 14. 17:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!