Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Valóban rosszul fejlődik?

Valóban rosszul fejlődik?

Figyelt kérdés
Kisfiam 34.héten született 2300 grammal és 49 centivel. 1 évesen 77 centi és 9100 gramm volt. Most 2 évesen 85 centi és 10600 gramm. Azt mondták a súlya nem gond, de nem nőtt eleget. Vérvétele tökéletes (pajzsmirigye jó, nem vérszegény), várni kell 3 hónapot és ha akkor se nő megfelelően vizsgálatokra kell vinnem. Nem azzal van a baj, hogy 85 centi, mert az megfelelő, de míg 1 évesen a 75 percentilbe volt most a 25-be van, tehát 2 “kategóriát” ugrott lefelé. Járt valaki hasonlóan? Férjem 190 centi, én 160 vagyok, lányunk teljesen normális magasságú (Ő 4 éves). Van remény, hogy most esetleg hirtelen nő pár centit? Ha valakinél kiderült, hogy gond volt mi volt az? Nagyon jó evő, jókedvű, örökmozgó. Mondatokba beszél, bilizik, szóval szellemileg nincs lemaradás.
2020. szept. 12. 11:56
 1/3 anonim ***** válasza:
86%
Az is lehet, hogy nő. De ha elküldenék vizsgálatra akkor is általában az derül ki, hogy semmi baja. Csak elővigyázatosság a legtöbb esetben.
2020. szept. 12. 12:11
 2/3 anonim ***** válasza:
55%
Nyugi, ha el is kell vinned vizsgálatokra, túl fogjátok élni. Lehet, hogy közben megindul a növekedése. De jobb, ha odafigyelnek rá.
2020. szept. 12. 13:22
 3/3 anonim ***** válasza:

Most direkt megnéztem. Lányom percentilise magasság szerint

8 hónaposan 95 %, egyévesen 78 %, 2 évesen 82 %, 3 évesen 55 %, 4 évesen 47 %, 5 évesen 38 %.

A súlya alapján pedig 8 hónaposan 79 %, most pedig 8,7 %!

Egészséges minden téren. Nádszál, de nem lóg ki annyira a többiek közül. 108 cm 15 kg 5 éves.

2020. szept. 12. 14:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!