Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 2008. decembere körül születet...

2008. decembere körül született gyerkőcötök mikor iratjátok be az óviba?

Figyelt kérdés

Nagy dilemmában vagyok ezügyben. Ha tavasszal beiratom, csak decemberben tölti a 3-at, előtte ugye nem járhat, de úgy meg 4 évet kéne óvisnak lennie.

Ha 2012-ben iratom be, akkor ősszel már pár hónap híjján majdnem 4, akkor meg már nagy a kicsik közé, nem? Egyszerűen nem tudom..Első gyermekem, és ismerősök közt sincs ilyen tájt született, ilyen korú gyermek.

2010. aug. 6. 13:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Én előtte tavasszal beirattam és amint betöltötte a 3-at, vittem oviba. Igy egy fél évet üresben jár, de legalább beszokik. Mondjuk az enyém imád az oviban lenni (kerek 2 évvel született a tiéd előtt). Szerintem ez igy teljesen jó volt. Élvezte, hogy ő alegkisebb, mikor kezdett.
2010. aug. 6. 13:41
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Szia!Az én lányom 2003.Novemberébe született.2006. szeptemberén már indult az oviba,de ugye csak novemberbe töltötte 3.életévét.A mi ovinkba ez nem volt gond,sőt nálunk úgy van ha elmúlt 2,5 éves és szobatiszta,akkor kezdheti az ovit.(Miskolc)
2010. aug. 6. 13:52
 3/8 anonim válasza:
100%

Szia!

Mi augusztusban születtünk, de én jövő májusban beiratom. Úgy hallottam, h addig nem mehet oviba amíg a három évet be nem tölti. Főleg most, hogy így tele vannak az ovik is...

2010. aug. 6. 14:08
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Az én kisfiam 2008 novemberi,2011 májusában beíratom,hogy mehessen a szülinapja után,persze,ha lesz hely,mert nálunk(Budapest) hiába van 4 ovi a lakótelepen többszörös a túljelentkezés.

Én csak abban bízom,hogy mivel bölcsis lesz előtte,így felveszik,mert nem tudnék vele következő szeptemberig mit csinálni,és talán ismeretségi alapon felveszik oda,ahová a tesó jár

2010. aug. 6. 14:36
 5/8 anonim ***** válasza:
Szia, az én fiam 2008. decemberi szintén, jövö tavasszal rákérdezek az oviba, fogalmam sincs nekem sem, hogy működik. Én nem szeretném, ha 4 évesen kezdené az ovit, így is nagyon igényli már a gyerektársaságot.
2010. aug. 6. 19:31
 6/8 anonim ***** válasza:
2008 szeptemberi a kislányom.Most szeptemberben kezdi a bölcsit.Én úgy gondoltam (mivel lesz egy szabad hetem a munkáig) hogy elmegyek a kiszemelt oviba és megérdeklődöm, és ha úgy van fel is iratkozunk.Azt hallottam hogy az ovikban is várolista van,ill. túljelentkezés.(Pest)
2010. aug. 6. 20:00
 7/8 A kérdező kommentje:
Mi kecskemétiek vagyunk.Az a baj, hogy itt már rebesgették, hogy ugyan megpróbálhatom beiratni, de esélye sem lesz a felvételre, protekciókkal lehet meg ajándékcsomagokkal bejutni..A magánóvodát anyagilag nemigazán tudnánk fizetni(nem élünk rossz körülmények közt, de havi 100ezrem nincs rá..).Én is lassan szeretnék visszamenni dolgozni, éső is igényli a gyermekek társaságát.Tavasszal akkor megpróbálom, hátha..
2010. aug. 6. 22:28
 8/8 anonim ***** válasza:

én jövő tavasszal, és terveim szerint 2012 januártól megy oviba. sztem ha dolgozni mész, akkor be kell hogy vegyék. estelge próbáld meg a munkahelyed szerinti körzeti ovit, oda is beveszik, ha a lakóhely szerintiben nincs hely.

amúgy meg én ha lenne bizonyítékom, akkor feljelenteném őket az oktatási hivatalban az önkormányzaton, mi az hogy protekció meg miegyéb? felháborító.

2010. aug. 7. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!