Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mit tegyek ha nem akar enni?

Mit tegyek ha nem akar enni?

Figyelt kérdés

Reggelinél megeszik talán egy szelet csirkemell sonkát.

Tízóraira egy fél pohár joghurtot.

Ebédre semmit nem eszik csak hisztizik hogy más kell, bármit főzök.

Uzsira eszik gyümölcsöt de abból is keveset.

Vacsira is csak annyi mint reggelire.

Aggódom mert tényleg szinte semmit nem eszik és nem csak most van így, már legalább 2 hónapja. 2 éves lesz.

2020. szept. 4. 00:23
 1/6 anonim ***** válasza:
19%

Sonka tele van sóval, a joghurt - fogadom, hogy gyümölcsjoghurtot adsz neki - tele van cukorral, vagy édesitőszerekkel. Ettől nekem is elmenne az étvágyam.

A két hónap alatt fogyott? Ha igen, akkor orvos, de azonnal.

Ha nem fogyott, csak tartja a súlyát, akkor türelem.

Minél jobban erőlteted, annál inkább nem fog enni. Esetleg próbálj neki egészséges kajákat adni, vagy ne erőltetsd a tízórait. Ebédre, ha nem eszik, nem baj, de próbálj meg NEM adni helyette semmi mást.

A gyerekek nem szoktak éhen halni, ha van kaja.

2020. szept. 4. 01:46
 2/6 anonim ***** válasza:
76%
Nálunk ez megy másfél éve, ki kell tapasztalni, nekem most megeszi a virslit, gombócból bármit, mindig is rossz evő volt, de nagyon jó súlyban van, ha fogyna akkor menj gyerekdokihoz.
2020. szept. 4. 06:52
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Mikor másfél -2 éves volt a kislányom ugyanez volt nálunk is, bele lehet őrülni tudom:) elötte pedig jó evő volt. Csak csipegetett. A tészta ment de az bármikor így szinte fél évig csak azon élt plusz gyümölcsön. Aztán bele törődtem. Fogyni nem fogyott, orvos védőnő azt mondta hagyjam ha éhes lesz kérni és enni fog. Most 3 éves, már azért van rendesen reggeli ebéd vacsora közte kis gyümölcs és tejtermék is még mindig nem egy nagy evő de már kéri ha éhes és hogy mit szeretne enni. Ismerősünk gyereke ebben a korban ugyanezt csinálta , szoval sajnos nem egyedi , majd változik. Probàld megtalálni azt az ételt amit biztosan szeret és megeszi.
2020. szept. 4. 07:00
 4/6 anonim ***** válasza:
Nekünk talán pár hét volt ez az időszak. Én elhagytam akkor a kisétkezéseket, az volt a reggeli és az ebéd, ami nem kínáltam százfélével. Hamar abbamaradt a sztrájk. Most már 4 éves, nagyon jó étvágya van, mindent megeszik,most már vannak kisétkezések is, mert szüksége van rá.
2020. szept. 4. 08:21
 5/6 A kérdező kommentje:

Na igen, a tésztát bezzeg megeszi 🤣 csak nem gondoltam jónak hogy minden nap tésztát ebédeljen de akkor az lesz 🤷‍♀️

Utolsó, én sem kínálom 100 félével, reggelinél van hogy több dologból teszek a tányérjára és amit eszik eszik amit nem, nem. Ebédnél hisztizik, odamegy a hűtőhöz és ott ordít.

Azért örülök hogy nem egyedi eset, de tényleg nagyon idegtépő.

2020. szept. 4. 13:18
 6/6 Doros ***** válasza:
100%

Már bocs, Kettes, de azt írod, rossz evő, de nagyon jó súlyban van.

Ezek szerint megeszi, amire szüksége van. Miért kiáltod ki rossz evőnek?

Csak mert nem a Te elképzelésed szerint étkezik?

Engem is rossz evőnek tituláltak, de amikor anyám lefogott, hogy úgy erőltesse a számba a kanalat, elég erőteljesen tudtam küzdeni ellene.

Mindaddig így ment, míg a két húgom meg nem született, érdekes módon utána már nem voltam rossz evő.

Szerintem talált a két kicsivel más elfoglaltságot.

Ne kínozd a gyereket, egye, ami jól esik, ne legyen központi kérdés vagy együttes hiszti az étkezés.

2020. szept. 6. 20:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!