Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A Mancs őrjárat fius vagy...

A Mancs őrjárat fius vagy lányos mese?

Figyelt kérdés

2020. aug. 10. 16:52
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
0%
Ez értelmes? Te jó ég.
2020. aug. 10. 22:53
 12/20 anonim ***** válasza:
91%

#10 A Mancs őrjáratot nem szabad nézni gyerekeknek???? Ne viccelj már.

Szerintem mindkét nem számára érdekes lehet.

2020. aug. 10. 23:27
 13/20 anonim ***** válasza:
87%
Hát igen, meg kell tanulni, hogy lány csak hosszú hajjal, 90-40-90-es méretekkel lehet az ember, vékony hanggal és olyan bután, hogy egy baseball ütővel kéne agyonvágni (Barbie), de nehogy helikoptert merjen vezetni és balesetben menteni másokat gödörből, vagy roncsokból (Skype) mert akkor vége a dalnak, oda a nőiesség :DDDDDD
2020. aug. 10. 23:37
 14/20 anonim ***** válasza:
11%
Kb 6 éves korig minden mese és minden játékszer, játéktevékenység uniszex, onnantól viszont már utal a nemi irányultságra, és/vagy a nemi identitásra. (A részletek megállapításához azonban már látni kell a gyermeket szakembernek.) Az pedig, hogy baj-e a homoszexualitás, vagy a transzgender állapot, egyénfüggő. Az egyik szülő ágál ellene, a másik elfogadja, tehát nem tartom szakmai kérdésnek. Ha a kérdéses gyermek 6 év alatti, akkor azért mindegy, ha 6 év feletti, akkor meg utal valamire, és vagy elfogadod olyannak, vagy nem. Az, hogy ez a mese alapvetően lányosnak, vagy fiúsnak mondott, arra meg válaszoltak már néhányan.
2020. aug. 12. 03:42
 15/20 anonim ***** válasza:
88%
Nem kellene a gyerekek mese es jatek valasztasat fius meg lanyos kategoriaba osztani, Ezt sexizmusnak hivjak, es sajnos karosan befolyasolhatja a gyermekek jovoet. Egy jo szulo, a gyerek erdeklodeset veszi alapul nem a berogzult tarsadalmi szokasokat.
2020. aug. 12. 22:54
 16/20 anonim ***** válasza:
81%

"Az pedig, hogy baj-e a homoszexualitás, vagy a transzgender állapot, egyénfüggő."

Nem, ez nem egyénfüggő. A vélemények azok, a tény meg tény marad, hogy ez nem baj, és nem betegség. A vélemény lehet eltérő és egyénfüggő, ahogy vannak, akik félnek a pókoktól indokolatlanul, úgy vannak, akik félnek a homoszexualitástól indokolatlanul. Én így látom.

Az meg, hogy a gyerek milyen mesét néz, és ott melyik szereplő miért tetszik neki pont nullát mond el arról, hogy ő most transznemű vagy homoszexuális vagy bármi más. Semmit nem jelent.

2020. aug. 13. 01:03
 17/20 anonim ***** válasza:
100%
Engem mindig meglep, amikor nemek szerint osztják fel a tevékenységeket. Mennyire lehet sérülékeny a nemi identitása annak, aki mindent fiús meg lányos dolgokra oszt fel, és gőzerővel igyekszik csak a saját nemére jellemzőket választani?
2020. aug. 13. 08:58
 18/20 anonim ***** válasza:
100%

szerintem hülyeség, hogy az elmúlt tíz-tizenöt évben ennyire elkülönültek a mesék, hogy fiús meg lányos. Már úgy értem, hogy régen is voltak ilyenek, még a 80-as években, de az olyan nagy stúdióknál, mint a Fox vagy a Disney többnyire inkább az uniszex mesék mentek. Amúgy a Mancs őrjárat is az.

Most meg vagy minden hercegnős vagy autós, járműves. Én például kislányként jobban szerettem az ehhez hasonló állatos meséket, mint a hercegnőseket.

8-as, a MLP Friendship of Magic elvileg lányoknak kéne, hogy szóljon, mégis felnőtt férfiak a legnagyobb rajongójuk.

2020. aug. 13. 11:45
 19/20 anonim ***** válasza:
100%
Miért próbálnak emberek mindent fiús és lányos kategóriába osztani egy mese az egy mese ne skatulyázzátok már be ezt is.
2020. aug. 22. 14:50
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
#18 egyébként azt se értem, honnan jön, hogy a ló meg a póni az lányos, gyerekkoromban a királyfinak volt táltos lova a mesében, de hát nem értem én ezt a nemek szerinti gettósítást...
2020. aug. 22. 17:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!