Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Kisfiam lábujján begyulladt a...

Kisfiam lábujján begyulladt a köröm melleti bőr, gennyes. Kinyomkodtam és octinespet-el lefújtam. Ez elég?

Figyelt kérdés
Bekössem neki? Van tetrán és bephanten+ itthon.
2020. júl. 29. 23:04
 1/9 anonim ***** válasza:
76%

Nem pöpp baba vagyok, de én is jártam 2x-szer sebészeten a rossz körömvágási problémámból fakadó gyulladások miatt.

Ha esetleg van otthon aloevera, abból egy picit vágnék és rá raknám neki kötéssel egész éjszakára, nekem az mindig segített, vagyis reggelre jobb lett és nem fájt annyira.

2020. júl. 29. 23:18
 2/9 anonim ***** válasza:
73%
Ha holnapra rosszabb lesz, inkább vidd el a sebészetre, ne házilag kend mindenféle növénnyel.
2020. júl. 29. 23:22
 3/9 anonim ***** válasza:
56%
Lássa orvos.
2020. júl. 29. 23:23
 4/9 A kérdező kommentje:
Nem a körömnél ahol vágni szoktam hanem ahogy a kb a köröm felénél, oldalt. És kicsi púp volt, kifakadt fájt neki.
2020. júl. 29. 23:23
 5/9 anonim ***** válasza:
85%
Az is a köröm, csak azt még kivágni sem tudod.
2020. júl. 29. 23:25
 6/9 anonim ***** válasza:
74%
Nézz utána hogy lábon hogyan kell helyesen körmöt vágni. Nem szabad kivágni oldalt mert amiatt gyullad be.
2020. júl. 30. 00:32
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

6os nem eretek egyet. Gyerekkorom ota jelen van nalam ez a problema. Egy egesz nyarat toltottem otthon egy hulye orvos miatt, aki szerint rosszul lett levagva es ezert gyulladt be. Hat nem, egyszeruen csak benott. Egy masik doki szepek kivagta es elmagyarazta, h vannak ilyen "alkatok". A pedikurus szerint rossz tartasra is visszavezetheto.

De a lenyeg:ott bizony benott a korom, azert gyulladt, gennyes. Ha a kis koromtuske ami nyomja, nincs kiszedve, nem fog meggyogyulni. Az en gyerekeimnel is elofordul egyszer, egyszer, de en ugye gyakorlott vagyok, szepen ki tudom szedni a szuros pici koromdarabot. Ha te nem ertesz hozza, elso korben pedikuroshoz vinnem, hatha o is ki tudja szedni. Ha nem, akkor bizony sebesz kell, de ne engedd, h leszedjek az egesz kormet, ott azt a kis reszt kell kivagni. De szerintem egy ugyes pedis megoldja, de oda vidd el, mert ezt ki kell szedni, aleo veratol meg ilyenektol nem fog elmulni, mivel ott a koromtuske, ami miatt gyulladt.

2020. júl. 30. 07:07
 8/9 anonim ***** válasza:

Ha nem lesz jobb, mutasd meg orvosnak. Kisfiamnak a keze ujján volt körömágy gyulladas, végül antibiotikumos krémet írtak neki, amitől gyorsan el is múlt.

Elotte a betadine - os vízbe áztatást mondta az orvos, és ha jól felazott ki kellett nyomni a gennyet. Ez is segített pár napig de utána újra gennyes lett ezért végül kellett a krém.

2020. júl. 30. 08:04
 9/9 A kérdező kommentje:

Most voltunk vele a gyerekorvosnál :(

Nem a körömvágás miatt gyulladt be! Egy tüske volt a lábujjában, de a két ujj közötti részén belül a köröm mellett :(

Kivette neki, fertőtlenítette meg kapok rá krémet.

2020. júl. 30. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!