8 éves lányotokkal milyen közös dolgot szoktatok csinálni? Lehet az otthon vagy program valahol, bármi.
Amikor ilyen korúak voltak a gyerekeim, akkor
- együtt készítettünk gipsz-képeket (lehet kapni gipszöntőt formákkal, ezt megkeményedés után ki lehet festeni, szép faliképeket lehet vele alkotni vagy karácsonyfa díszeket)....
- ablak-matricákat készítettünk...
- csináltunk közösen SAJÁT-társasjátékot (egy óriási kartonra felrajzoltuk az útvonalat, kitaláltuk a játékszabályt, melyik kocka lesz büntetős, melyik a jutalmazós... Remek játék!...
- óriási kartondobozokból készítettünk babaházat, kifestettük, függönyt, szőnyeget barkácsoltunk bele...
- közösen játszottunk a Lovagvárral!... :-DDD
- bújócskáztunk a kertben és a házban!...
- főztünk a konyhában, sütöttünk palacsintát, muffint, készítettünk pudingokat...
- gyönyörű képeket festettünk vízfestékkel (ha fehér viaszkrétával előrajzolod a rajzlapot, utána átfested a lapot, akkor a viaszozott rész fehér marad, varázslatos képeket lehet így csinálni)...
- a kertben tollaslabdáztunk...
- sakkoztunk... kártyáztunk... társasoztunk...
Képtelen vagyok mindent felsorolni, mert millióféle játékot lehet együtt játszani!
Mentünk múzeumokba is, játszóházakba, dinó-kiállításra, Füvész-kertbe (végig jártuk a Pál utcai fiúk helyszíneit), Városligetben jártunk, Várban jártunk, sőt jártunk Egyiptomban is, ott végigjártuk a piramisokat (kívül, belül), az Egyiptomi Múzeumot, a Fáraó Szigetet (ez hatalmas élmény volt a gyerekeimnek 8-9 évesen)...
Én már 13 éves vagyok (lány),(szüleim 7 éve elváltak) de mi anyával régen ezeket csináltuk:
-társasjáték (malom - sakk - Ki nevet a végén? - SOLO - Figurix - Labirintus - Föld körüli utazás gyerekekkel - A négy évszak stb..., különben ezekkel a mai napig gyakran játszunk)
-nagyon sokat sétálunk/ sétáltunk, virágot szedtünk, beszélgettünk
-játszótérre mentünk
-üvegfestékeztünk
-babáztunk (igaz, ezt 6 éves koromban)
-doktornéniset, zöldségeset, boltost játszottunk,
-lovardába jártunk
-kerékpároztunk
-tollasoztunk, teniszeztünk
-fogócskáztunk, bújócskáztunk, labdajátékokat játszottunk (röpi - kidobó - stb...)
Ja, és mentünk a Nővéremhez Budapestre - akkor még vonattal, amit nagyon imádtam,
ritkán mentünk Ausztriába (ekkor 6-7 éves voltam) vásárolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!