Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » 5 evesem fel, hogy meghalunk,...

5 evesem fel, hogy meghalunk, tapasztalatot meg tudnatok osztani?

Figyelt kérdés

Nemreg kb. 2 honapja halt meg a nagymama. Jo volt a viszony, de nem talalkoztak azert napi szinten, havi par alkalom. Azota nem allandoan, de felhozza, h fel, mi is meghalunk. Probaltam elmagyarazni, hogy a halal az elet resze es termeszetes velejaroja es, h a nagyi oreg volt mar, szep elete volt stb. De mindig visszajon a tema. Aki volt hasonlo helyzetben, tudna tanacsot adni, mit tudnek meg tenni, meddig normalis ez stb.

Koszonom.

2020. júl. 15. 21:58
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nekem egyszer egy gyerekpszichológus azt mondta, hogy 5-6 éves kor körül van egy korszak, amikor alapból téma náluk a halál.

Nálunk most tavasszal hunyt el az apukám. Elmondtuk neki, tudja, megbeszéltük, de még most 3 hónappal később is feljön a téma.

Tanácsot nem tudok adni, türelmesen válaszolni kelldmindig válaszolok a kérdéseire és egyre ritkábban emlìti a témát.

Egyébként 5.5 éves gyerekről beszélek.

2020. júl. 15. 23:45
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Na elküldtem : szóval valaszolni kell és egyre ritkabban fogja a témát felhozni.
2020. júl. 15. 23:46
 3/3 anonim ***** válasza:
Jól írták előttem. A javaslatom az, hogy válaszolsz a kérdéseire, és néha, de csak néha kezdeményezhetsz vele szerepjátékot, amibe belecsempészed a halál eseményét olyan módon, amit természetesnek látsz. (Vagy általában, amikor játszik, és adott esetben belefolysz a játékába, mert kéri, vagy spontán csatlakozol, olyankor is megteheted, de a hall témát csak néha, és inkább csak 4 éves kortól, valamint ha rákérdez, mint a te gyermeked.)
2020. júl. 19. 20:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!