Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Akik felnôttként soha nem...

Akik felnôttként soha nem nyaraltak a szüleikkel, a gyerekük születése után viszont igen, azok szimplán kényelmesek vagy nem bírnak a gyerekükkel?

Figyelt kérdés
Több ilyet is látok a környezetemben. Nekem is vannak gyerekeim, mielôtt megkapom, hogy majd ha nekem is lesz megtudom, milyen az.
2020. júl. 15. 18:29
A kérdező szavazást indított:
kényelmesek
nem bírnak el a gyerekkel
20 szavazat
 1/10 anonim ***** válasza:
89%
"Kényelmesek" = ők is szeretnék élvezni a nyaralást, nem csak a gyerek(ek)kel bajlódni egész nap. Én megértem őket. Egy csomó programot amúgy is csak a gyerekek kedvéért csinál az ember, róluk szól. Néha legyen már a szülő számára is élvezhető...
2020. júl. 15. 18:35
 2/10 anonim ***** válasza:
80%
Az eszedbe sem jut, hogy lehet, hogy amíg unoka nem volt, addig a nagyszülők se akartak közös nyaralást?
2020. júl. 15. 18:40
 3/10 anonim ***** válasza:
89%

Szerintem ez win-win szituáció. A nagyszülők szeretnek az unokákkal lenni. + Jellemző, hogy ilyenkor a gyerekek fizetik az utat egészében.

Én örülnék, ha lenne ilyesmire módunk (nincsenek már nagyszülők). Irigylem pl: barátnőméket amiért minden évben elmegy az egész nagycsalád. Így sokkal olcsóbb szállást tudnak kivenni. Idén is egy egész házat. 4 szülő (testvérek párjaikkal) + 2 nagyszülő = 6 felnőtt 5 gyerekre, ráadásul a gyerekek közel vannak korban.

2020. júl. 15. 18:41
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

Mi van?

A szüleimnek nem volt pénzük, hogy gyerekkoromban nyaralni mehettünk volna. Baromi boldog vagyok, hogy megtehetjük, hogy most fizessük nekik is a pihenést.

2020. júl. 15. 18:46
 5/10 anonim ***** válasza:
79%
Mi biztos nem mennénk így nyaralni, meg is őrülnénk hogy annyifelé kell alkalmazkodni. De ezek mi vagyunk.
2020. júl. 15. 18:47
 6/10 A kérdező kommentje:

Amit én a környezetemben látok az nem arról szól, hogy jófejségbôl/szeretetbôl meghívták volna a szülôket a felnôtt gyerekek, mert ki tudják nekik fizetni. Azt akkor is lehetett volna, amíg nem volt gyerek. De amikor lett, akkor már hirtelen szükség van rájuk...

A program részét még megértem, de ezt kicsit önzô hozzáállás nekem.

2020. júl. 15. 18:54
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A lányunk születése előtt kettesben jártunk nyaralni a férjemmel. A szüleim részéről nem volt igény arra, hogy egy fiatal szerelmes pár nyakán legyenek és fordítva, nekünk sem volt igényünk gardedámra. Mióta van unoka 2-3 alkalommal eljöttek velünk egy hosszú hétvégére. Ilyenkor nem passzoljuk le a gyereket, hanem folyamatosan együtt vagyunk mind az 5-en. A férjem szülei részéről nincs erre igény, velük nem megyünk sehova. 90%-ban hármasban megyünk.
2020. júl. 15. 20:00
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy önzőség, de általában a nagyszülő sem bánja, szóval ez kétirányú dolog. Nálunk anyósom nagyon rá van kattanva az unokázásra, ami nem fogom tagadni, hatalmas segítség a mindennapokban is és igen, a nyaralásokon is. Nyilván amíg nem született meg a kislányunk, addig békén hagyott minket (leginkább gondolom abban a reményben, hogy akkor "készül" majd az unokája :D Kb amióta a férjem bemutatott neki, azóta azt várja mikor babázhat), mert most minek tartsa a gyertyát, de amióta van gyerekünk, azóta egy-egy nyaralásra őt is visszük magunkkal, ő is élvezi, nekünk is kényelmesebb, a lányunknak meg főleg jó, hogy egyszerre három felnőtt ugrálja körül. Elbírunk amúgy a gyerekkel magunkban is, nem arról van szó, tündéri nyugodt kislány, de azért tény, hogy csomó programot másképp kell alakítani, időzíteni, ha nincs egy nagyi, akire rábízhatjuk, és így azért mégis sokkal könnyebb nekünk is felszabadultabban élvezni gey nyaralást.
2020. júl. 15. 20:28
 9/10 anonim ***** válasza:
64%
7es szepen leirta, minek lenne egy szerelmespar vagy friss hazaspar nyakan egy nagyszuloparos gyerek nelkul? Teljesen mashogy nyaral, szorakozok ket huszoneves, mint ket otvenes. Ahogy jon a gyerek, o kerul a kozeppontba, minden kore osszpontosul. Nincs ebben semmi meglepo, igy mindenkinek jo.
2020. júl. 15. 21:43
 10/10 anonim ***** válasza:
0%
Csak én nem értem a kérdést?@
2020. júl. 16. 11:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!